Πώς θα απαλλαγούμε από τα μυρμήγκια; Φυσικά, με... φυσικό τρόπο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Απριλίου 2013 13:25

Πώς θα απαλλαγούμε από τα μυρμήγκια; Φυσικά, με... φυσικό τρόπο

Είναι τα πιο εργατικά πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Τόσο άξια μάλιστα, που ακόμα και ο σπουδαιότερος «παραμυθάς» στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο Αίσωπος επαίνεσε την πειθαρχία τους γράφοντας τον «Τζίτζικα και τον μέρμηγκα», που μεγαλώνει αιώνες τώρα γενιές και γενιές.

Αυτά, σε φιλοσοφικό πάντα επίπεδο, γιατί κανείς μας δε θέλει τα μυρμήγκια να περιτριγυρίζουν στην κουζίνα του. Είτε επιθυμείτε να τα εξολοθρεύσετε ολοκληρωτικά με δραστικές λύσεις, είτε είστε πιο ήπιοι και απλά θέλετε να μην αποτελεί το σπίτι σας…σημείο συνάντησής τους, εμείς σας προτείνουμε ορισμένες λύσεις για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια, όπως αναφέρει το «Mother nature network».

1. Χυμός λεμονιού

Εάν ψεκάσετε με λίγο χυμό λεμονιού στα «ανοίγματα» του σπιτιού και ιδιαίτερα στην κουζίνα σας, τα μυρμήγκια θα αποφύγουν να σας επισκεφτούν. Ο λόγος πιθανολογείται, ότι είναι το οξύ που έχει το λεμόνι, αποπροσανατολίζοντας τα μυρμήγκια στον εντοπισμό της τροφής.

2. Κανέλα

Η κανέλα, αν και θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για τα μυρμήγκια, στην ουσία είναι «κόκκινο πανί». Ψεκάστε με λίγο αιθέριο έλαιο κανέλας γύρω από τις πόρτες, τα παράθυρα κ.λπ για να τα εμποδίσετε να μπουν σπίτι σας. Και σκεφτείτε, ότι η κανέλα καθαρίζεται εύκολα μετά. Όπως ακριβώς δηλαδή και το γαρύφαλλο, το μπαχαρικό το οποίο επίσης είναι αποτρεπτικό για τα μυρμήγκια.

3. Μέντα

Μία παλιά «μαμαδίστικη» συνταγή λέει, ότι αν αναμείξετε 1 μέρος νερό με 1 μέρος έλαιο μέντας και ψεκάσετε απευθείας στα μυρμήγκια, που έχουν εισβάλει σπίτι σας, θα τα δείτε να υποφέρουν. Για πιο ήπιες λύσεις, απλά ψεκάστε στις πόρτες, στα παράθυρα και όπου αλλού έχει ανοίγματα το σπίτι σας και δε θα πλησιάσουν καν.

4. Βόρακας, νερό και ζάχαρη

Ο βόρακας είναι μια φυσική μεταλλική ένωση, με ph 9 υψηλότερο από την μαγειρική σόδα, ιδανικό για να εξουδετερώσετε μυρωδιές, μούχλα, κατσαρίδες και άλλα έντομα. Η πιο δραστική λύση είναι να αναμείξετε βόρακα με ζάχαρη και νερό. Αυτό λειτουργεί ως «δόλωμα» για τα μυρμήγκια, τα οποία θα πάρουν το μείγμα στη φωλιά τους, δηλητηριάζοντας τη βασίλισσά τους και ολόκληρη της αποικία τους.

5. Βρασμένο νερό και απορρυπαντικό πιάτων

Το βάζο με το μέλι συνήθως είναι ο καλύτερος μαγνήτης για τα μυρμήγκια. Πλύντε καλά το βάζο απ’ έξω και αλείψτε το με μία ελαφρά στρώση από νερό με σαπουνάδα (από το απορρυπαντικό των πιάτων). Δίπλα, στο βάζο μπορείτε επίσης να έχετε ένα μικρό πιατάκι με νερό και απορρυπαντικό για …πιο δραστικές λύσεις. Η πιο ακραία ωστόσο λύση, που προτείνεται από τους «πάσχοντες» είναι το βραστό νερό, απευθείας στη φωλιά.

6. Μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη

Τα μυρμήγκια φέρουν μια όξινη ουσία πάντα μαζί τους για προστασία. Ωστόσο, ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και ζάχαρη άχνη σε ένα πλαστικό καπάκι, τοποθετημένο σε «στρατηγικό» σημείο του σπιτιού, μπορεί να κάνει θαύματα.

7. Κιμωλία

Άγνωστο για ποιον λόγο, τα μυρμήγκια αποφεύγουν την κιμωλία. Εάν λοιπόν, σχηματίσετε μία γραμμή από κιμωλία έξω από το σπίτι σας ή στις «εν δυνάμει» εισόδους του, πολύ πιθανόν να απαλλαγείτε από τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

8. Το κατακάθι του καφέ

Αφού απολαύσετε τον καφέ σας, χρησιμοποιήστε το κατακάθι του για να επαλείψετε τις ρωγμές, που συνήθως είναι οι πύλες εισόδου για την εισβολή των μυρμηγκιών. Η λύση αυτή είναι από τις πιο ενδεδειγμένες, γιατί απλά απομακρύνει, χωρίς να σκοτώνει τα μυρμήγκια.

9. Καλαμποκάλευρο

Το καλαμποκάλευρο και η μελάσα αποτελούν...λιχουδιές για τα μυρμήγκια. Αν πασπαλίσετε τις πιθανές εισόδους με λίγο καλαμποκάλευρο (ναι, όντως είναι σπατάλη αλλά τουλάχιστον φθηνή), τα μυρμήγκια θα αλλάξουν πορεία. Το συγκεκριμένο προϊόν μάλιστα είναι απόλυτα ασφαλές, εάν υπάρχουν στο σπίτι κατοικίδια ή μικρά παιδιά.

10. Κρέμα από σιτάρι

«Κεράστε» τα μυρμήγκια του σπιτιού σας μια κρέμα από σιτάρι και το πιο πιθανό είναι, ότι δε θα τα ξαναδείτε. Τα μυρμήγκια τρώνε την κρέμα, η οποία (όπως και το καλαμποκάλευρο) φουσκώνει και εξαπλώνεται μέσα τους, με αποτέλεσμα να... εκρήγνυνται.

11. Ξύδι

Φτιάξτε ένα διάλυμα από νερό και ξύδι και σφουγγαρίστε το πάτωμα του σπιτιού σας. Μάλιστα, για πιο δραστικές λύσεις, κάντε το όταν βρείτε τη φωλιά τους και όχι μόνο όταν τα δείτε να κάνουν τη...βόλτα τους. Εάν επιλέξετε να ρίξετε το διάλυμα μέσα στη φωλιά τους, τότε θα απαλλαγείτε απο αυτά για πάντα. Στο διάλυμα μπορείτε κάλλιστα να προσθέσετε υγρό απορρυπαντικό πιάτων και έλαιο μέντας, για να είστε σίγουροι.

12. Γλυκαντικές ουσίες

Εάν αναμείξετε ένα- δύο φακελάκια γλυκαντικής ουσίας με χυμό μήλου, ίσως να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια. Μία νευροτοξίνη, που έχουν τα μυρμήγκια προφανώς αντιδρά στο μείγμα αυτό, εξοντώνοντάς τα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ