«Τέλος εποχής» για την Toblerone, τι αλλάζει

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 12:01

«Τέλος εποχής» για την Toblerone, τι αλλάζει

Η γνωστή σε όλους μας σοκολάτα Toblerone πρόκειται να αφαιρέσει την κορυφή του βουνού Matterhorn από τη συσκευασία της καθώς μέρος της παραγωγής της σοκολάτας έχει μεταφερθεί από την Ελβετία στη Σλοβακία.

Η σοκολάτα που έχει σχήμα πυραμίδας, αντικατοπτρίζοντας την κορυφή των Άλπεων, θα αλλάξει συσκευασία, ενώ θα περιλαμβάνει και την υπογραφή του ιδρυτή της, Τόμπλερ, δήλωσε ο κατασκευαστής της.

Η αμερικανική εταιρεία Mondelez είπε ότι η εικόνα του βουνού ύψους 4.478 μέτρων (14.692 πόδια) θα αντικατασταθεί από μια πιο γενική κορυφή βουνού.

Από το 2017 ισχύουν αυστηροί κανόνες για την «Ελβετία».

Ο ελβετικός νόμος ορίζει ότι μόνο τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζονται πλήρως μέσα στη χώρα μπορούν να φέρουν τα εθνικά σύμβολα ή άλλες ελβετικές εικόνες.

Σε μια δήλωση στο BBC, η Mondelez είπε ότι μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός της χώρας για να «ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως και να αναπτύξει την επωνυμία μας Toblerone για το μέλλον».

Είπε ότι η νέα του συσκευασία θα περιλαμβάνει μια «χαρακτηριστική νέα γραμματοσειρά και λογότυπο Toblerone που αντλούν περαιτέρω έμπνευση από τα αρχεία Toblerone και την υπογραφή του ιδρυτή μας, Tobler's».

Το Toblerone, η σοκολάτα σε σχήμα βουνού από ελβετικό γάλα με μέλι και μαντολάτο αμυγδάλου, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1908 στη Βέρνη, την πρωτεύουσα της Ελβετίας.

Αλλά μόλις το 1970 έκανε το ντεμπούτο της η οδοντωτή σιλουέτα του Matterhorn στη συσκευασία του, με την αρκούδα και τον αετό της Βέρνης να εμφανίζονται πριν από τότε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Toblerone.

Ο Mondelez είπε ότι η Βέρνη ήταν "σημαντικό μέρος της ιστορίας μας και θα συνεχίσει να είναι έτσι για το μέλλον".

Το 2016, η Toblerone προκάλεσε διαμάχη αλλάζοντας το σχέδιο της πλάκας σοκολάτας για να απομακρυνθούν τα διακριτικά τριγωνικά κομμάτια σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει το κόστος.

Μετά από πολλές επικρίσεις, η εταιρεία επέστρεψε στην αρχική της μορφή δύο χρόνια αργότερα.