Πικάντικα ζυμαρικά με κολοκύθα και σπανάκι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 04 Μαρτίου 2023 13:15

Πικάντικα ζυμαρικά με κολοκύθα και σπανάκι

Ένα πιάτο με ζυμαρικά φούρνου που ετοιμάζεται εύκολα και είναι πεντανόστιμο

Αυτό είναι ένα πιάτο φούρνου με ζυμαρικά και λαχανικά που ετοιμάζεται εύκολα - Το πιο χρονοβόρο μέρος αυτής της συνταγής είναι η προετοιμασία της κολοκύθας. Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις

Συστατικά (4 μερίδες)
Αλάτι kosher
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, συν λίγο περισσότερο για το σερβίρισμα
1 μέτρια κολοκύθα (περίπου 2½ κιλά), ξεφλουδισμένη, χωρίς τους σπόρους και κομμένη σε κύβους 1.5 εκατοστού
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, και επιπλέον όσο χρειάζεται
400 γραμμάρια πένες ή άλλα σωληνοειδή ζυμαρικά
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο (ή νερό)
¾ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 συσκευασμένα φλιτζάνια baby σπανάκι
1 μπάλα φρέσκιας μοτσαρέλας, κομμένη σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
1 jalapeño, κομμένο σε κύκλους
⅓ φλιτζάνι μαϊντανό πλατύφυλλο με τα κοτσάνια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Βράσε μια μεγάλη σκεπαστή κατσαρόλα με πολύ αλατισμένο νερό

Εν τω μεταξύ, σε ένα πυρίμαχο τηγάνι 30 εκατοστών με ψηλές πλευρές και ένα σφιχτό καπάκι, ζέστανε το λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε την κολοκύθα και αλατοπιπέρωσε το κύμινο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μαγείρεψε, ανακατεύοντας μέχρι η κολοκύθα να ροδίσει και να γίνει απλά τρυφερή, για 6 με 8 λεπτά.

Εν τω μεταξύ προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο βραστό νερό και μαγείρεψε μέχρι να μην είναι εντελώς al dente, 3 με 4 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Κράτησε 1 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών και στράγγιξε. Αν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα πριν την κολοκύθα, ανακάτεψε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Όταν η κολοκύθα είναι μαλακή, πρόσθεσε το ζωμό. Άφησε το να σιγοβράσει, σκέπασε και μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να πολτοποιηθεί εύκολα, για 10 έως 12 λεπτά. Σβήσε τη φωτιά και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας για να θρυμματίσεις περίπου τη μιση κολοκύθα και να αφήσεις την υπόλοιπη. Αλατοπιπέρωσε κατά βούληση, έχοντας κατά νου ότι σύντομα θα προστεθεί και αλμυρή παρμεζάνα.

Πρόσθεσε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν. Ανακάτεψε το σπανάκι μέχρι να μικρύνει λίγο.

Πασπάλισε την κορυφή με το υπόλοιπο ¼ φλιτζάνι παρμεζάνα, τη μοτσαρέλα και το jalapeño και, στη συνέχεια, τοποθέτησε το στο φούρνο, σε ένα ταψί. Μαγείρεψε μέχρι να λιώσει η κορυφή και να ροδίσει σε σημεία, 12 με 15 λεπτά. Πρόσθεσε ελαιόλαδο και μαϊντανό και σέρβιρε.

womenonly.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ