Πρώτη φορά ταξίδι στο εξωτερικό - Που να πάτε και τι να προσέξετε!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 16:38

Πρώτη φορά ταξίδι στο εξωτερικό - Που να πάτε και τι να προσέξετε!

Unsplash

Σας αρέσουν τα ταξίδια, αλλά έχετε εξαντλήσει όλες τις επιλογές σας στην Ελλάδα; Αυτό σίγουρα δεν ισχύει, καθώς η Ελλάδα έχει αμέτρητους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Ωστόσο, αν πάλι θέλετε να επισκεφτείτε οπωσδήποτε το εξωτερικό, αλλά είναι η πρώτη φορά που το επιχειρείτε, υπάρχουν οι ιδανικοί πρώτοι προορισμοί αλλά και μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, προτού επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο.

Οι προορισμοί που θα πρέπει να επισκεφτείτε πρώτα

Θα ξεκινήσουμε με τις πιο safe επιλογές για να μην πέσετε κατευθείαν στα βαθιά από την πρώτη σας επίσκεψη, αλλά και να μην χάσετε χρόνο από την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix ή από παιχνίδι σε online καζίνο.

Ρώμη: Η Ρώμη είναι πανέμορφη όλες τις εποχές του χρόνου! Είναι πολύ κοντά στην χώρα μας, έχει παρόμοια κουλτούρα με τη δική μας, ενώ και οι Ιταλοί μοιάζουν πολλοί με εμάς (δεν βγήκε τυχαία το ούνα φάτσα ούνα ράτσα). Μη παραλείψετε να επισκεφτείτε το Κολοσσαίο, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Καπέλα Σιξτίνα και τη Φοντάνα ντι Τρέβι. Τι άλλο δε πρέπει να χάσετε; To Ιταλικό φαγητό! Παγωτά, Πίτσες, Τιραμισού, και ο απίστευτος γνήσιος ιταλικός καφές, είναι ο λόγος που πρέπει να πάτε νηστικοί στην Ιταλία.

Πράγα: Η κεντρική Ευρώπη είναι πάντα ένας value for money προορισμός, για οικονομικές διακοπές χωρίς εκπτώσεις στην εμπειρία. Το Κάστρο της Πράγας, είναι ένας τέλειος προορισμός για να δείτε την θέα, αλλά και να βγάλετε εκπληκτικές selfie. Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε την Παλιά Πόλη με την εντυπωσιακή γοτθικη αρχιτεκτονική που σίγουρα θα χρειαστείτε πολλές ώρες για να απολαύσετε όλα τα αξιοθέατα της. 

Μάλτα: Ένας ακόμα πολύ κοντινός προορισμός στην χώρα μας. Η Μάλτα αν και είναι μικρό νησί, έχει πολλά πράγματα να δείτε. Θα πρέπει να πάτε σίγουρα στην πρωτεύουσα (Βαλέτα) η οποία είναι πανέμορφη και θα πρέπει να την περπατήσετε για να την απολαύσετε ( ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχθεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco). Μην παραλείψετε να απολαύσετε τις γόνδολες της Μάλτας (καλύτερες από αυτές της Βενετίας κατά τη γνώμη μας), αλλά και τη διάσημη καταγάλανη παραλία, Blue Lagoon.

Τι θα πρέπει να προσέχετε στις πόλεις ως τουρίστας

Το να γνωρίζετε Αγγλικά είναι βασικό προαπαιτούμενο για να μπορέσετε να συνεννοηθείτε, να μετακινηθείτε και να βρείτε τα καλύτερα σημεία της πόλης που επισκέπτεστε. Μην μένετε μέσα στο ξενοδοχείο. Βγείτε, περπατήστε, και μην αφήσετε ‘πέτρα για πέτρα αγύριστη’. Τέλος, να έχετε μαζί σας την καλύτερη παρέα μαζί σας και την καλύτερη σας διάθεση για να γεμίσετε αξέχαστες αναμνήσεις.




00 inkefalonia general ad 300X250