Πώς να φτιάξεις μπάρες brownie με αλατισμένη καραμέλα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2023 11:39

Πώς να φτιάξεις μπάρες brownie με αλατισμένη καραμέλα

Με μια λαστιχωτή βάση με κομμάτια σοκολάτας και κομμάτια καραμέλας γεμάτα με φιστίκια, αυτές οι μπάρες είναι εν μέρει καραμέλα και εν μέρει brownies με άκρες που μοιάζουν με μπισκότα

Με μια λαστιχωτή βάση με κομμάτια σοκολάτας και κομμάτια καραμέλας γεμάτα με φιστίκια, αυτές οι μπάρες είναι εν μέρει καραμέλα και εν μέρει brownies με άκρες που μοιάζουν με μπισκότα. Σούπερ πλούσιο και χορταστικό, ένα μικρό κομμάτι είναι το μόνο που χρειάζεσαι. Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις.

Συστατικά (για 32 μικρές μπάρες)
Για τη βάση σοκολάτας
1 φλιτζάνι/130 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι/45 γραμμάρια φυσική σκόνη κακάο
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
12 κουταλιές της σούπας/170 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι/100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
½ φλιτζάνι/110 γραμμάρια συσκευασμένη σκούρα καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
115 γραμμάρια ημίγλυκη ή γλυκόπικρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι/200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
¾ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
4 κουταλιές της σούπας/55 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
1½ φλιτζάνια/225 γραμμάρια ανάλατα καβουρδισμένα φιστίκια
½ κουταλιά του γλυκού αλάτι kosher
Αλάτι νιφάδες για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Στρώσε σε ένα τετράγωνο ταψί 23 εκατοστών αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μια προεξοχή 5 εκατοστών στις δύο πλευρές.

Ετοίμασε τη βάση: Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα. Σε ένα μεγάλο μπολ ή στο μπολ ενός μίξερ, ανακάτεψε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα, 1 λεπτό. Πρόσθεσε το αυγό και τη βανίλια και χτύπησε μέχρι να ενωθούν. Ανακάτεψε το μείγμα με το αλεύρι και τη σοκολάτα μέχρι να υγρανθούν ομοιόμορφα.

Μετάφερε το παχύρρευστο κουρκούτι στο έτοιμο ταψί και άπλωσε το σε μια ομοιόμορφη στρώση με μια σπάτουλα. Ψήσε μέχρι η βάση να φαίνεται στεγνή και σταθερή, περίπου 25 με 30 λεπτά. Μετάφερε σε σχάρα να κρυώσει.

Ετοίμασε την επικάλυψη: Σε μια μικρή κατσαρόλα με ψηλές πλευρές προσθέστε ¼ φλιτζάνι νερό. Ρίξε τη ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού στο κέντρο του τηγανιού. Άφησε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγείρεψε μέχρι το μείγμα να πάρει ένα μέτριο κεχριμπαρένιο χρώμα, περίπου 15 λεπτά, στροβιλίζοντας το τηγάνι περιστασιακά. Πρόσθεσε γρήγορα και προσεκτικά την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να δέσει.

Μαγείρεψε την καραμέλα μέχρι το μείγμα να φτάσει τους 120 βαθμούς, περίπου 5 με 10 λεπτά. Απόσυρε από τη φωτιά και πρόσθεσε τα φιστίκια και το αλάτι kosher. Ρίξε την καραμέλα πάνω από τη βάση, χρησιμοποιώντας τις ανασηκωμένες άκρες της βάσης που σχηματίστηκαν κατά το ψήσιμο για να κρατήσει την καραμέλα από πάνω. Πασπάλισε με νιφάδες αλάτι. Άφησε το να σταθεί μέχρι να κρυώσει τελείως η καραμέλα.

Χρησιμοποιώντας την προεξοχή του χαρτιού, μετάφερε τη ράβδο σε μια σανίδα κοπής. Κόψε σε 32 μικρά ορθογώνια για να σερβίρεις.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250