6 Δραστηριότητες για αγαπημένα αδερφάκια

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 16:35

6 Δραστηριότητες για αγαπημένα αδερφάκια

Αν τα παιδιά σας μαλώνουν συχνά μεταξύ τους αυτές οι δραστηριότητες θα τα βοηθήσουν να δεθούν και να έρθουν πιο κοντά.

Τα αδέρφια τσακώνονται αρκετά συχνά ανεξάρτητα με την ηλικία ή την ηλικιακή τους διαφορά. Έτσι ως γονείς βρισκόμαστε να κάνουμε τον διαιτητή κάθε τόσο σε κάποια από τις “μάχες” τους αλλά αυτές οι δέκα δραστηριότητες σύνδεσης μπορούν να κάνουν τους καβγάδες παρελθόν.

Πρέπει φυσικά να θυμόμαστε ότι οι τσακωμοί είναι ένα απολύτως φυσικό μέρος της ενηλικίωσης και τα παιδιά πρέπει να εμπλακούν σε κάποια σύγκρουση για να μάθουν πώς να επιλύουν τις εντάσεις με παραγωγικούς και ειρηνικούς τρόπους. Μπορεί να είναι απογοητευτικό για τους γονείς να διατηρούν την υπομονή τους όταν τα παιδιά τσακώνονται πολύ. Αυτές οι εύκολες τεχνικές μπορεί να βοηθήσουν!

1.   Βάλτε τα να κρατηθούν από τα χέρια

Το να βάζετε τα παιδιά σας να κρατιούνται χέρι-χέρι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε τον δεσμό τους. Προσπαθήστε να ενθαρρύνετε (αλλά μην πιέζετε!) το κράτημα των χεριών κατά τις υπαίθριες δραστηριότητες για παιδιά (Activities for kids in Zurich) και τις βόλτες, έτσι ώστε να το συνηθίσουν. Με λίγη εξάσκηση, θα πιάνουν αυτόματα ο ένας το χέρι του άλλου.

2.   Κηπουρική

Η κηπουρική είναι μια θαυμάσια δραστηριότητα για τα αδέρφια που έχουν την τάση να τσακώνονται όπως και όλες οι δραστηριότητες για παιδιά στον κήπο. Ο συνδυασμός του να είσαι έξω στον καθαρό αέρα και η συνεργασία σε ένα έργο μπορεί πραγματικά να κάνει θαύματα για τη σχέση τους. Φυτεύοντας λουλούδια, λαχανικά ή βότανα και στη συνέχεια παρακολουθώντας τα να μεγαλώνουν θα δώσετε στα παιδιά σας μια αίσθηση ολοκλήρωσης και συνεργασίας. Μπορούν να ανταμειφθούν από τους καρπούς των κοινών τους κόπων.

3.   Ζωγραφική σε Συνεργασία

Η τέχνη είναι μια από τις μεγαλύτερες μεθόδους για την επίλυση συγκρούσεων. Εάν τα παιδιά σας που διαφωνούν βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη φάση με πολλές διαμάχες, τα έργα τέχνης μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν. Τοποθετήστε έναν μεγάλο καμβά ή ένα κομμάτι χαρτόνι και τοποθετήστε διάφορα χρώματα και υλικά σχεδίασης έτσι ώστε να βρουν ποικίλους τρόπους να εκφραστούν μέσα από την τέχνη. Μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας ένα θέμα (νερό, δάσος κ.λπ.) για να τα κάνετε ή να τα αφήσετε να βρουν τη δική τους δημιουργική έμπνευση. Ετσι κι αλλιώς πρόκειται μια χαλαρωτική δραστηριότητα.

4.   Αναθέστε τους δουλειές να κάνουν μαζί

Το να αναθέσετε στα παιδιά σας να κάνουν δουλειές μαζί έχει πολλά οφέλη. Πρώτον, θα τους ενθαρρύνει να συνεργαστούν ως ομάδα, κάτι που θα ενισχύσει τον δεσμό τους. Δεύτερον, μπορείτε να καθίσετε και να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα καθώς τα αφήνετε να ασχοληθούν με μερικές από τις δουλειές του σπιτιού! Για να μην αναφέρουμε ότι το να αναλάβουν κάποιες δουλειές του σπιτιού θα ενισχύσει το αίσθημα ευθύνης, το οποίο είναι πραγματικά σημαντικό για τα παιδιά. Το μάζεμα του τραπεζιού και το συγύρισμα είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές για μικρά παιδιά.

5.   Κρυφτό

Τίποτα δεν αποσυμπιέζει την ένταση των αδερφών όπως το παλιό και αγαπημένο κρυφτό! Συχνά, ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που περιλαμβάνει κίνηση μπορεί να αποσπά την προσοχή. Έτσι, την επόμενη φορά που τα παιδιά σας θα είναι έτοιμα να αρπαχτούν σκεφτείτε να τα πάρετε στην αυλή ή στο πάρκο για να παίξουν.

6.   Μαγείρεμα ή Ψήσιμο

 Το να βάζετε τα παιδιά σας να δουλεύουν στην κουζίνα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσετε τις δεξιότητές τους στην ομαδική εργασία. Σε κάθε παιδί μπορεί να ανατεθεί κάτι συγκεκριμένο, με έμφαση στη συνεργασία για την ολοκλήρωση του γεύματος ή του γλυκού που θα ετοιμάσουν παρέα.

Με τους παραπάνω τρόπους μπορείτε να κάνετε τους καβγάδες ανάμεσα στα παιδιά σας να αραιώσουν μέσα από τη συνεργασία και την ανάπτυξη δεσμών αγάπης και φιλίας που θα κρατήσουν για μια ζωή.




00 inkefalonia general ad 300X250