13 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα έπιπλα κουζίνας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 10:30

13 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τα έπιπλα κουζίνας

Όταν αγοράζετε έπιπλα κουζίνας δεν ξεκινάτε από τον προσδιορισμό του στιλ, αν δηλαδή θα είναι μία μοντέρνα ή μία κλασσική κουζίνα. Ξεκινάει από την εκμάθηση της ορολογίας και την εξοικείωση με τα διάφορα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των επίπλων. Διαβάστε παρακάτω και ενημερωθείτε για τις βασικές διαφορές μεταξύ των υλικών κατασκευής και των διαφόρων τύπων ντουλαπιών.

Συμβουλή 1:

Ανάλογα με το είδος του υλικού κατασκευής τα έπιπλα της κουζίνας και ειδικά τα ντουλάπια, διακρίνονται σε μασίφ (100% ξύλο), ήμι-μασίφ και έπιπλα από 100% μοριοσανίδα.

Συμβουλή 2:

Τα βασικά μέρη ενός συστήματος ντουλαπιών είναι το κουτί, η πόρτα και τα μεταλλικά στοιχεία (μεντεσέδες, πόμολα, μηχανισμοί ανοίγματος). Αν υπάρχει πλαίσιο, το σύστημα ντουλαπιών είναι πιο σταθερό και θα αντέξει περισσότερα χρόνια.

Συμβουλή 3:

Το κόστος αγοράς και εγκατάστασης των επίπλων της κουζίνας και ειδικά των ντουλαπιών πρέπει να είναι περίπου το μισό από το συνολικό κόστος της κουζίνας.

Συμβουλή 4:

Η σχεδίαση είναι πλέον δυνατή μέσα από online προγράμματα που σας δίνουν την δυνατότητα να δείτε την κουζίνα σας ολοκληρωμένη πριν την παραγγελία. Έτσι θα διαπιστώσετε οι ίδιοι, αν έχετε κάνει τις σωστές στιλιστικές και τεχνικές επιλογές. Σχεδιάστε πρώτα και αγοράστε μετά.

Συμβουλή 5:

Το βασικό διακοσμητικό στοιχείων των ντουλαπιών είναι το εξωτερικό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να εξέχει από την επιφάνεια του ντουλαπιού είναι να σχηματίζει μια εσοχή. Τα σχέδια είναι συνήθως τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα. Εκτός αυτών των δύο, τα πιο συνηθισμένα μοτίβα είναι αυτά με την αψίδα στο ανώτερο μέρος.

Συμβουλή 6:

Προσοχή στα πόμολα. Τα πόμολα τοποθετούνται λίγο πιο πάνω από το κέντρο και όχι ακριβώς στο κέντρο. Αν γίνει το δεύτερο, για λόγους που έχουν να κάνουν με την οπτική, θα φαίνονται πιο κάτω από αυτό που πρέπει.

Συμβουλή 7:

Ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής και διάθεσης, τα έπιπλα της κουζίνας διακρίνονται σε κατά παραγγελία, ημί-έτοιμα και έτοιμα. Τα έτοιμα έπιπλα κουζίνας προσφέρουν πρακτικά άπειρες επιλογές και δεν χρειάζεται να καταφύγετε στα κατά παραγγελία για να βρείτε ένα μοναδικό σετ επίπλων.

Συμβουλή 8:

Λουστράρισμα: Το λουστράρισμα είναι η δημιουργία μίας γυαλιστερής επιφάνειας από βερνίκι. Δεν συνηθίζεται, πλέον, γιατί δεν ταιριάζει με την αισθητική της εποχής. Επίσης προσθέτει 15% περίπου στο συνολικό κόστος.

Συμβουλή 9:

Η εγγύηση και η τιμή πάνε με την ποιότητα. Τα μασίφ έπιπλα κουζίνας είναι πιο ακριβά, ποιο ποιοτικά και αντέχουν περισσότερο. Τα ημιμασίφ ή αυτά που είναι μόνο μοριοσανίδα είναι πολύ οικονομικότερα αλλά έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής χάρη στις προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται. Ωστόσο, τα έπιπλα από μοριοσανίδα θα εμφανίσουν φθορές στα σημεία που έχουν μεταλλικά στοιχεία και συνδέσμους.

Συμβουλή 10:

Τα αξεσουάρ των ντουλαπιών της κουζίνας είναι πιο σημαντικά από τα ίδια τα ντουλάπια. Οι μηχανισμοί αθόρυβου κλεισίματος, τα βαγονέτα, τα ράφια και τα υπόλοιπα μεταλλικά μέρη προσδίδουν δυνατότητες και αυξάνουν την εργονομία.

Συμβουλή 11:

Φτιάξτε ένα κιτ άμεσης επιδιόρθωσης από χρώμα, ξυλόστοκο και μια σπάτουλα. Τα ντουλάπια της κουζίνας δέχονται χτυπήματα κατά τη χρήση και με την πάροδο του χρόνου δείχνουν παλαιά και φθαρμένα. Φροντίστε να επιδιορθώσετε αμέσως τα βαθουλώματα και τα ντουλάπια σας θα φαίνονται σαν καινούρια.

Συμβουλή 12:

Πριν τις μοριοσανίδες, το βασικό υλικό κατασκευής ντουλαπιών ήταν το κόντρα πλακέ. Το υλικό αυτό κατασκευάζεται από στρώσεις ξύλου που συγκολλούνται με υψηλή θερμοκρασία και πίεση. Το κόντρα πλακέ χρησιμοποιείται και σήμερα χωρίς επεξεργασία – βάψιμο ή επιστρώνεται με απομίμηση ξύλου. Το βασικό του πλεονέκτημα σε σχέση με τη μοριοσανίδα είναι η αντοχή στην υγρασία.

Συμβουλή 13:

Το βασικό πλεονέκτημα των επίπλων από μοριοσανίδα είναι το χαμηλό κόστος. Ωστόσο, το τελείωμα των επίπλων αυτών μπορεί να κοστίσει περισσότερο από το ίδιο το σύστημα ντουλαπιών.

Αφού πήρατε μία πρώτη εικόνα για τα έπιπλα κουζίνας, επισκεφθείτε τα καταστήματα Biente για να σας κατατοπίσουν πλήρως, ή μπείτε στην κατηγορία έπιπλα κουζίνας στο site τους, για να δείτε την ολοκληρωμένη συλλογή τους.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ