6 σημάδια ότι το κλιματιστικό σας χρειάζεται επισκευή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 09:33

6 σημάδια ότι το κλιματιστικό σας χρειάζεται επισκευή

Η σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του κλιματιστικού σας είναι πολύ σημαντική για τη γενικότερη ευεξία όσων διαμένουν στην οικία σας. Δυστυχώς μάλιστα, τα προβλήματα στα κλιματιστικά συνήθως εμφανίζονται την πιο ακατάλληλη στιγμή, με τα Air Condition να βγαίνουν εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης συνήθως εν μέσω καλοκαιρινού καύσωνα. Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις καλό είναι να ακολουθείτε μία τακτική και συνεπή συντήρηση του κλιματιστικού σας. Κάτι που επίσης μπορείτε να κάνετε είναι να παρατηρείτε τα σημάδια που δείχνουν ότι το κλιματιστικό σαςχρειάζεται επισκευή.

episkevi klimatistikou

Το κλιματιστικό βγάζει θερμό αέρα

Η βασική λειτουργία του κλιματιστικού σας είναι να σας κρατάει δροσερούς το καλοκαίρι. Αν δείτε ότι το κλιματιστικό σας βγάζει ζεστό αέρα αντί για κρύο, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν τεχνικό άμεσα. Ένα συνηθισμένο πρόβλημα στο οποίο μπορεί να οφείλεται ο ζεστός αέρας είναι να έχει σχηματιστεί πάγος στην εσωτερική μονάδα, εμποδίζοντας τη διαδικασία ψύξης του αέρα.

Χαμηλή έως μηδενική ροή αέρα

Όταν στο κλιματιστικό ο αέρας έχει χαμηλή ροή τότε δεν λειτουργεί σωστά και είναι αναποτελεσματικό. Τοποθετήστε το χέρι σας κοντά στη σχάρα για να ελέγξετε τον αέρα που βγαίνει. Αν η ροή είναι ελάχιστη ή μηδαμινή τότε θα χρειαστεί επισκευή. Πιθανά αίτια της βλάβης μπορεί να είναι κάποιο πρόβλημα του ανεμιστήρα ή κάποια απόφραξη σε κάποιο σημείο του κλιματιστικού. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου τεχνικού.

Διαρροή Νερού

Αν παρατηρήσετε σταγόνες νερού να στην επιφάνεια του κλιματιστικού σας ή δείτε νερό στο πάτωμα κάτω από τη μονάδα, τότε πιθανώς να έχει κάποιο πρόβλημα το κλιματιστικό. Το πρόβλημα διαρροής νερού στο κλιματιστικό μπορεί να οφείλετε σε λάθος τοποθέτηση/εγκατάσταση του κλιματιστικού, σε κάποια απόφραξη σωλήνα, σε φίλτρα που χρειάζονται αντικατάσταση, χαλασμένη λεκάνη αποστράγγισης κ.α.

Ασυνήθιστες οσμές ή ήχοι

Ο θόρυβος που κάνει το κλιματιστικό σας, σας είναι οικείος. Έτσι αν αλλάξει κάτι στους ήχους που ακούγονται από αυτό, μάλλον θα το καταλάβετε. Το ίδιο και αν προκύψει κάποια άσχημη μυρωδιά που προέρχεται από τους αεραγωγούς. Μην αμελήσετε αυτά τα δύο σημάδια και αν εμφανιστούν επικοινωνήστε άμεσα με κάποιον τεχνικό καθώς ένα από τα αίτια στα οποία μπορεί να οφείλεται είναι η μούχλα, η οποία είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία.

Ο θερμοστάτης δε λειτουργεί

Ο θερμοστάτης του κλιματιστικού σας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του. Ο θερμοστάτης ενημερώνει το κλιματιστικό για τη θερμότητα που θα πρέπει να παράγει για να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας στο χώρο. Επίσης λαμβάνει μετρήσεις για να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί σωστά. Αν παρατηρήσετε ότι ο κλιματιστικό λειτουργεί συνεχώς χωρίς να διακόπτει ή ότι ενώ ρυθμίζετε τη θερμοκρασία αυτό δεν λειτουργεί ή αν οι κύκλοι του κλιματιστικού διαρκούν περισσότερο από το συνηθισμένο, τότε ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το θερμοστάτη.

Υψηλή Υγρασία

Αν το εσωτερικό του σπιτιού σας έχει ασυνήθιστα πολλή υγρασία, μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα του κλιματιστικού. Προγραμματίστε έναν έλεγχο του Air Condition σας έτσι ώστε να επιθεωρήσει έναν επαγγελματίας το κλιματιστικό σας, να εντοπίσει τυχόν προβλήματα που δημιουργούν επιπλέον υγρασία και να το επισκευάσει ή να σας προτείνει λύσεις.

Για να αποφύγετε προβλήματα στο κλιματιστικό σας, που μπορεί να σας δημιουργήσουν μεγάλη αναστάτωση, θα πρέπει να ακολουθείτε μία τακτική συντήρηση κλιματιστικού τουλάχιστον 1-2 φορές το χρόνο. Αν παρ’ όλα αυτά αντιμετωπίσετε κάποια βλάβη με το κλιματιστικό σας, η ομάδα της Best Service βρίσκεται δίπλα σας για να την επιδιορθώσει και να επαναφέρει το επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία το συντομότερο δυνατόν.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250