Γιατί οι σεφ πρέπει να φοράνε σαμπό

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 19:00

Γιατί οι σεφ πρέπει να φοράνε σαμπό

Μία πολυάσχολη κουζίνα μπορεί να είναι ένα πολύ επικίνδυνο μέρος για να δουλέψει κανείς ενώ οι σεφ περνούν πολλές ώρες ορθοστασίας που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επίπονη και να έχει ως αποτέλεσμα καταπονήσεις στο σώμα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό οι σεφ, οι μάγειρες και όλα τα μέλη του προσωπικού μιας επαγγελματικής κουζίνας να φορούν τα κατάλληλα υποδήματα και συγκεκριμένα ειδικά επαγγελματικά σαμπό, ανατομικά και πιστοποιημένα. Δείτε τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι σεφ πρέπει να φοράνε σαμπό.

Είναι άνετα

Διαχειρίζεστε πολλές παραγγελίες ταυτόχρονα, ελέγχοντας διάφορες παρασκευές που μαγειρεύονται ενώ παράλληλα φροντίζετε και την ομάδα σας. Η ορθοστασία και το συνεχές τρέξιμο μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε πάρα πολύ άβολα και πολύ περισσότερο κουρασμένοι από όσο αν φορούσατε ανατομικά παπούτσια. Επίσης τα απλά παπούτσια μπορεί να προκαλέσουν πόνο στα πόδια και δυσφορία, ακόμη και τραυματισμούς, όπως πληγές ή κάλους. Όλα αυτά μπορεί να σταθούν εμπόδιο στη δουλειά σας αλλά και στην υγεία σας. Αντίθετα, τα ανατομικά παπούτσια εργασίας θα σας προσφέρουν μεγάλη άνεση, τον απαραίτητο αερισμό ενώ το ελαφρύ τους υλικό θα κάνει το κάθε βήμα σας πιο εύκολο και αέρινο.

Θα σας γλιτώσουν από γλιστρήματα και πτώσεις

Το πάτωμα μιας επαγγελματικής κουζίνας είναι ιδιαίτερα ολισθηρό. Σε μία κουζίνα κάτι μπορεί να χυθεί ή να στάξει ενώ οι πιτσιλιές από λάδια και άλλες ολισθηρές ουσίες δεν είναι λίγες. Ακόμα και ένα καθαρό πάτωμα μπορεί να προκαλέσει στους μάγειρες και τους σεφ σοβαρά ατυχήματα, καθώς το επάγγελμα τους απαιτεί συνεχούς ελιγμούς και γρήγορες κινήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ασφάλειας Δαπέδων (NFSI), τα ατυχήματα λόγω ολίσθησης και πτώσης στέλνουν περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους στα επείγοντα περιστατικά κάθε χρόνο. Και αρκεί ένα μικρό γλίστρημα για να οδηγήσει σε κάποιον σοβαρό τραυματισμό. Καταλαβαίνει εύλογα κανείς ότι τα παπούτσια αποτελούν για τους σεφ τον πιο απαραίτητο εξοπλισμό τους. Ένας μάγειρας μπορεί να μαγειρέψει και χωρίς κουτάλα, ακόμα και χωρίς μπλούζα, κανείς όμως δεν μπορεί να δουλέψει σε μία κουζίνα χωρίς ειδικά αντιολισθητικά επαγγελματικά παπούτσια καλής ποιότητας, τα οποία θα σας προσφέρουν σταθερή στήριξη και άνεση.

sampo gia chef 1 min

Παρέχουν σωστή στήριξη

Το να είσαι σεφ αποτελεί ένα εξαιρετικά απαιτητικό επάγγελμα. Ο μέσος σεφ εργάζεται πολλές ώρες, ακόμα και 12ωρα, για τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα και περνά τη συντριπτική πλειοψηφία του ωραρίου του όρθιος και περπατώντας. Το μαγείρεμα μπορεί να είναι επιβλαβές για το σώμα και έτσι η επαρκής υποστήριξη από τα σωστά ανατομικά σαμπό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έτσι, οι σεφ πρέπει να φορούν ειδικά παπούτσια για επαγγελματίες, όπως τα σαμπό που παρέχουν σωστή στήριξη στα γόνατα, τον αυχένα και την πλάτη. Πολύ σημαντικό είναι επίσης είναι τα παπούτσια που θα επιλέξετε να διαθέτουν και αντικραδασμικό στρώμα.

Είναι σχεδιασμένα να αντέχουν

Όταν κάνεις ένα τόσο απαιτητικό επάγγελμα όπως του σεφ, τα συνηθισμένα αθλητικά παπούτσια, ακόμα κι αν είναι ακριβά, δεν θα αντέξουν περισσότερο από λίγους μήνες. Η τριβή λόγω ορθοστασίας και κίνησης καθώς και η γενική φθορά που δέχονται από αντικείμενα, υγρά από την κουζίνα και χημικά προϊόντα καθαρισμού κάνουν τα παπούτσια του σεφ να χρειάζονται πολύ γρήγορα αντικατάσταση. Στα ειδικά σαμπό για σεφ χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα ελαφριά αλλά και ανθεκτικά υλικά που αντέχουν σε δύσκολες βάρδιες για αρκετό καιρό.

Αν είστε σέφ ή μάγειρας και θέλετε να είστε όσο πιο άνετα γίνεται κατα την διάρκεια της εργασίας σας, μπορείτε να δείτε τις επιλογές σε ανατομικά σαμπό σεφ πατώντας εδώ.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250