Καρχαρίας… έσωσε ναυαγό ψαρά

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 06 Απριλίου 2013 10:28

Καρχαρίας… έσωσε ναυαγό ψαρά

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στα νησιά Μάρσαλ, στον Ειρηνικό ωκεανό, όπου καρχαρίας δεν έφαγε έναν ψαρά αλλά τον έσωσε. Η ήρωας της ιστορίας, Τοακάι Τεϊτόι έζησε κάτι απίστευτο. Όλα ξεκίνησαν όταν πήγε με τον γαμπρό του για ψάρεμα. Με τη βάρκα τους ανοίχτηκαν βαθιά και ξαφνικά βρέθηκαν στη μέση του ωκεανού. Περίμεναν μήπως περάσει κάποιος και τους σώσει. Είχαν αρκετά τρόφιμα, αλλά όχι νερό. Αποτέλεσμα πέντε εβδομάδες μετά, ο γαμπρός του Τεϊτόι δεν άντεξε και πέθανε από αφυδάτωση. Ο ψαράς άρχισε να πιστεύει ότι το τέλος ήταν κοντά και για εκείνον.

Στην ατυχία του την επόμενη μέρα, μετά τις πέντε εβδομάδες και το χαμό του γαμπρού του ξέσπασε μία ισχυρή καταιγίδα και κατάφερε να γεμίσει έξι δοχεία με νερό.

Όμως η περιπέτεια δεν τελείωσε εδώ. Οι εβδομάδες περνούσαν και ξαφνικά είδε έναν τεράστιο καρχαρία να κολυμπά γύρω από τη βάρκα του. Για καλή του τύχη ο καρχαρίας δεν επιτέθηκε στη βάρκα και έφυγε.

Ο Τεϊτόι, όμως ως καλός ψαράς, γνωρίζοντας ότι οι καρχαρίες πηγαίνουν πίσω από τα μεγάλα κοπάδια ψαριών, αποφάσισε να ακολουθήσει το ψάρι. Η επιλογή του αυτή τον έσωσε.

Μετά από λίγη ώρα, είδε στον ορίζοντα ένα αλιευτικό σκάφος και βρέθηκε μετά από λίγο στο κατάστρωμα του αλιευτικού.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Τεϊτόι είχε περιπλανηθεί στη θάλασσα για 15 εβδομάδες.

ΠΗΓΗ:goodstory.gr