Δημιουργία βρεφικού δωματίου με φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα - 5 Χρήσιμες Συμβουλές

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 10:12

Δημιουργία βρεφικού δωματίου με φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα - 5 Χρήσιμες Συμβουλές

Με την  αύξηση του ενδιαφέροντος για βιολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, πολλοί γονείς έχουν αρχίσει να αναζητούν τρόπους διαμόρφωσης του βρεφικού ή παιδικού δωματίου με παρόμοια υλικά. Δεδομένου ότι τα νεογνά εξακολουθούν να αναπτύσσονται, ένα υγιές περιβάλλον στο σπίτι είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η δημιουργία ενός οικολογικού ή βιολογικού βρεφικού δωματίου είναι μια έξυπνη κίνηση όχι μόνο για το μωρό σας, αλλά και για την οικογένειά σας στο σύνολό της.

Ο ερχομός ενός παιδιού, είναι μια συναρπαστική στιγμή. Με χαρά και προσμονή ξεκινά η φρενίτιδα της διακόσμησης. Τα κλινοσκεπάσματα και τα έπιπλα αγοράζονται, οι τοίχοι βάφονται και μπορεί να τοποθετηθεί νέο δάπεδο. Είναι φυσικό να θέλετε τα πάντα στο βρεφικό δωμάτιο να είναι καινούργια και όμορφα για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας σας.

Αλλά καινούργια και όμορφα δεν σημαίνει απαραίτητα ασφαλή. Τα παραδοσιακά έπιπλα, τα χρώματα και τα υφάσματα μπορεί να έχουν χημικές ουσίες και τοξίνες που μπορεί να είναι ανθυγιεινά για το μωρό σας. Πλέον τα καταστήματα και οι διαδικτυακές μπουτίκ προσφέρουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές για έπιπλα, χρώματα, δάπεδα και βιολογικά κλινοσκεπάσματα για μωρά. Αυτά τα φυσικά, βιολογικά προϊόντα για βρέφη παράγονται συνήθως χωρίς τη χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών και έτσι συμβάλλουν σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον.

Ακολουθούν πέντε έξυπνες αγορές που πρέπει να κάνετε όταν ξεκινάτε να δημιουργείτε το βρεφικό δωμάτιο.

Μια κούνια από φυσικό ξύλο. Το μωρό σας σίγουρα πρόκειται να αφιερώσει πολύ χρόνο στον ύπνο, επομένως χρειάζεστε μια κούνια που είναι κατάλληλη για την υγεία του. Οι παραδοσιακές ξύλινες κούνιες μπορεί να έχουν επιβλαβή χρώματα ή φινιρίσματα, ενώ τα έπιπλα από πεπιεσμένο ξύλο μπορεί να περιέχουν κόλλες ικανές επίσης να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε μια βιώσιμη κούνια από φυσικό ξύλο με μη επιβλαβές φινίρισμα.

Ένα οργανικό στρώμα κούνιας. Η επιφάνεια ύπνου του μωρού σας είναι εξίσου σημαντική με την κούνια. Τα συμβατικά στρώματα μπορεί να περιέχουν υλικά και τοξίνες που μπορεί να απελευθερωθούν στον αέρα ενώ το μωρό σας κοιμάται. Για να διασφαλίσετε την υγεία και την ασφάλεια του μωρού σας, αναζητήστε οργανικά στρώματα κούνιας που είναι κατασκευασμένα από πιστοποιημένα οργανικά υλικά και υφάσματα.

Κλινοσκεπάσματα. Πολλοί άνθρωποι αγνοούν ότι το συμβατικής καλλιέργειας βαμβάκι είναι ένα από τα υλικά που ψεκάζονται περισσότερο στον κόσμο. Για να βεβαιωθείτε ότι το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας δεν εκτίθεται σε τοξίνες, αναζητήστε βιολογικά παιδικά κλινοσκεπάσματα τα οποία είναι κατασκευασμένα από φυσικά, οργανικά υφάσματα και φιλικές προς το περιβάλλον βαφές.

Οικολογικά χαλιά και δάπεδο. Τα παραδοσιακά χαλιά περιέχουν συνήθως γνωστά αλλεργιογόνα, όπως κόλλες, προστατευτικά λεκέδων και επιβραδυντικά φλόγας. Για να αποφύγετε τη μεταφορά αυτών των αλλεργιογόνων στο δωμάτιο του μωρού σας, αναζητήστε πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, όπως χαλιά από φυσικές ίνες. Ακόμα, για να διασφαλίσετε ότι δημιουργείτε ένα όσο το δυνατό πιο υγιές περιβάλλον για εσάς και την οικογένεια σας, μπορείτε να αντικαταστήσετε όλα τα χαλιά, ακόμα και το χαλάκια μπάνιου,,, με πιο οικολογικές επιλογές.

Οικολογική βαφή. Έχετε παρατηρήσει ποτέ αυτή την έντονη μυρωδιά στον αέρα όταν βάφετε το σπίτι σας; Πολλά παραδοσιακά χρώματα εκπέμπουν τοξίνες που ονομάζονται πτητικές οργανικές ενώσεις και μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία της οικογένειάς σας. Αναζητήστε χρώματα κατασκευασμένα από φυσικά μη τοξικά στοιχεία.

Η διακόσμηση του βρεφικού δωματίου μπορεί να είναι ένας υπέροχος τρόπος προετοιμασίας για την άφιξή του μωρού σας. Λαμβάνοντας προσεκτικά υπόψη αυτά τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού, το δωμάτιο του μωρού σας θα είναι το υγιές περιβάλλον που επιθυμείτε.




00 inkefalonia general ad 300X250