Ανανεώσετε το σπίτι σας με ελάχιστη προσπάθεια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2022 10:09

Ανανεώσετε το σπίτι σας με ελάχιστη προσπάθεια

Η διακόσμηση του σπιτιού σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε να φαίνεται ανανεωμένο, φρέσκο και όμορφο. Μπορεί επίσης να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσετε την προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντά σας. Αλλά μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε κολλήσει λίγο σε μια ρουτίνα με τις διακοσμητικές σας επιλογές. Αν αυτό σας ακούγεται οικείο, δείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε το σπίτι σας με low budget επιλογές:

Προσθέστε κάτι από τη φύση

Ένα φυτό σε γλάστρα ή λουλούδια σε ένα τραπέζι μπορούν να φέρουν τον εξωτερικό κόσμο στο σπίτι σας και να το κάνουν να μοιάζει πιο φιλόξενο. Αν έχετε χώρο για μεγαλύτερα φυτά, το πράσινο θα κάνει το σπίτι σας να αισθάνεται επίσης μεγαλύτερο, πόσο μάλλον με το natural στοιχείο.

Δημιουργήστε έναν χώρο για διάβασμα

Αν υπάρχει ένα πράγμα που όλοι αγαπάμε να κάνουμε στο σπίτι, αυτό είναι να χαλαρώνουμε διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο! Δημιουργήστε μια ζεστή γωνιά όπου μπορείτε να κουλουριαστείτε με το αγαπημένο σας ανάγνωσμα και να απολαύσετε λίγη ησυχία και γαλήνη - ίσως και με απαλό φωτισμό ή μουσική να παίζει! Θα μπορούσατε επίσης να δημιουργήσετε κάποιο αποθηκευτικό χώρο κάτω από ένα υπάρχον ράφι ή ντουλάπι, προσθέτοντας μερικές σανίδες από κάτω (και ίσως να προσθέσετε και μερικά άγκιστρα από πάνω). Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε πολύχρωμα βιβλία ως διακόσμηση - θα ζωντανέψουν κάθε δωμάτιο!

Βάψτε τους τοίχους

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να ανανεώσετε ένα δωμάτιο χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Αν αισθάνεστε τολμηροί, δοκιμάστε να βάψετε έναν τοίχο με διαφορετικό χρώμα ή μοτίβο από τους άλλους. Αν δεν είστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, η απλή αλλαγή της απόχρωσης μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση και την αίσθηση του δωματίου σας.

Αντικαταστήστε τα μικροέπιπλα

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος ή χρήμα για να αντικαταστήσετε κομμάτια επίπλων ή αξεσουάρ που δεν ταιριάζουν πλέον με το σημερινό στυλ διακόσμησης ή τις ανάγκες σας - απλά περάστε από κάθε δωμάτιο και ξεφορτωθείτε οτιδήποτε δεν ταιριάζει ή δεν εξυπηρετεί πλέον τον σκοπό του. Αν ούτως ή άλλως θα απομακρύνετε από το χώρο σας όλα αυτά, θα άξιζε να σκεφτείτε την αγορά νέων αντικειμένων, αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θέλετε εδώ και καιρό, αλλά δεν μπορούσατε να δικαιολογήσετε την αγορά του μέχρι τώρα λόγω τιμής ή περιορισμένου χώρου π.χ. ανεμιστήρες οροφής και φωτιστικά.

Προσθέστε αξεσουάρ στα ράφια

Αν έχετε κάποια ράφια στο σπίτι που φαίνονται γυμνά, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά γλυπτά βιβλιοθήκης ή ακόμα και κάποια ιδιαίτερα διακοσμητικά!