Ελαιοχρωματισμοί: Τα οφέλη του να βάφεις το σπίτι σου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 18:06

Ελαιοχρωματισμοί: Τα οφέλη του να βάφεις το σπίτι σου

Το βάψιμο του σπιτιού σου δεν είναι μόνο για να κάνει το σπίτι σου να φαίνεται όμορφο αλλά έχει και κάποια όχι και τόσο φανερά οφέλη.  Το βάψιμο του σπιτιού σου είναι ένα συχνό μα δύσκολο θέμα για κάθε σπιτικό. Καθώς είναι μια χρονοβόρα διαδικασία όχι μόνο το βάψιμο αλλά και για να περιμένουμε να στεγνώσει η μπογιά. Για αυτό το λόγο, πολλοί το συζητάνε και οργανώνουν τουλάχιστον ένα ολοκληρο σαββατοκύριακο για αυτή τη δουλειά. Αλλά το να πάρεις την απόφαση να βάψεις το σπίτι σου είτε μόνος σου είτε να προσλάβεις επαγγελματίες έχει περισσότερα οφέλη από ένα από είναι καιρός να γίνει. Είτε βάφεις το εξωτερικό, είτε τους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού σου έχει απίστευτα οφέλη που πιθανόν δεν έχεις σκεφτεί.

Ελαιοχρωματισμοί:  Προστασία για το σπίτι σου

Προσπάθησε να σκεφτείς την τελευταία φορά που έβαψες το σπίτι σου. Σκέψου όλη τη φθορά που έχουν υποστεί οι τοίχοι του σπιτιού σου με το πέρασμα του χρόνου, από τις κακοκαιρίες, τον ήλιο, τη σκόνη, το κρέμασμα πινάκων κτλ. Δίνοντας ένα φρεσκο βάψιμο στους τοίχους του σπιτιού σου είναι ένας απλός τρόπος να καθαρίσεις τους τοίχους και τους έχεις έτοιμους για τα επόμενα χρόνια. Ειδικά όταν αναθέτεις τη δουλειά σε επαγγελματίες εξασφαλίζεις την ασφάλεια και την ποιότητα της δουλειάς.  Ένα επιπλέον όφελος είναι ότι ο φρεσκοβαμένος τοίχος είναι προστατευμένος από την υγρασία και μελλοντική μούχλα. Ακόμη το βάψιμο του τοίχου τον προστατεύει από σκόνη αλλεργίες και να από το μελλοντικό σπάσιμό του. 

elaioxromatismoi loypochrom

Ελαιοχρωματισμοί:  Το βάψιμο του σπιτιού σου αυξάνει την αξία του

Πέρα από τη προστασία του σπιτιού σου ένα φρεσκοβαμένο σπίτι αυξάνεται σε αξία σε περίπτωση που σκέφτεσαι να το πουλήσεις ή να το νοικιάσεις. Το βάψιμο είναι συχνά ο πιο οικονομικός τρόπος να αυξήσεις την αξία του σπιτιού σου. Επίσης με ένα φρέσκο βάψιμο έχεις την ευκαιρία να δώσεις ένα νέο λουκ στο σπίτι σου κάτι που θα τραβήξει πιθανούς αγοραστές. Ιδιάιτερα άμα προσλάβεις επαγγελματίες τότε εξασφαλίζεις μια ποιοτική δουλειά κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει το σπίτι σου να πουληθεί γρήγορα.

Ελαιοχρωματισμοί:  Το βάψιμο δίνει στο σπίτι σου μια πιο προσωπική νότα

Όταν μετακομίζεις σε ένα καινούργιο σπίτι όλα τα χρώματα και το στυλ του σπιτιού έχουν ήδη διαλεχτεί από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Είτε το νοικιάζεις είτε το αγοράζεις σίγουρα δεν είχε πάρει μέρος στις αποφάσεις για λουκ του σπιτιού. Είναι καιρός λοιπόν να κάνεις τη νέα σου κατοικία να θυμίζει σπιτικό. Και τι καλύτερος και οικονομικός τρόπος από να βάψεις το σπίτι με βάση το δικό σου στυλ ώστε να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά σου.

Ελαιοχρωματισμοί: Η ψυχολογία του χρώματος

Η ιδέα πίσω από την απόφαση να βάψεις το σπίτι σου είναι να αλλάξεις το στυλ και το vibe του σπιτιού σου. Τα χρώματα στους τοίχους ενός σπιτιου μπορούν να προκαλέσουν πολλά διαφορετικά συναισθή΄ματα σε όποιον περνά το κατώφλι του. Το κίτρινο για παράδειγμα δίνει ένα αίσθημα χαράς, ενώ τα απαλα παστέλ μπλε και χρώματα της φύσης δίνουν ένα αίσθημα χαλάρωσης. 

Ελαιοχρωματισμοί:  Το βάψιμο και η επίπτωση στο περιβάλλον

Μη ξεχνάς τη σημασία της ποιότητας της βαφής που θα διαλέξεις όσον αφορά το περιβάλλον. Φρόντισε να διαλέξεις μια βαφή που θα είναι όσο το δυνατόν καλύτερη για το περιβάλλον. Οι ελαιοχρωματισμοί είναι πάντοτε μια καλή και ποιοτική επιλογή.

Website: Loypochrom.gr