Διακοπές στην Νάξο τον Αύγουστο: Τι αυτοκίνητο να νοικιάσω;

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 14:26

Διακοπές στην Νάξο τον Αύγουστο: Τι αυτοκίνητο να νοικιάσω;

Διακοπές στην Νάξο τον Αύγουστο: Τι αυτοκίνητο να νοικιάσω;

Η Νάξος αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για όλους όσους επιλέγουν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού για να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους. Φτάνοντας σε αυτή, ο καθένας έχει την δυνατότητα να ξεκουραστεί από τις έγνοιες του χειμώνα, να απολαύσει τα μπάνια του, να διασκεδάσει μα και να γνωρίσει τις μαγευτικές γωνιές της. Η Naction - car rental Naxos Greece αποτελεί την ασφαλή επιλογή για να ανακαλύψεις όλες τις ομορφιές του νησιού. Συνεπώς, εάν επιθυμείς να ταξιδέψεις εκεί  τον Αύγουστο, χρειάζεται να μάθεις τα πάντα σχετικά με τα ενοικιαζόμενα οχήματα, προκειμένου να επιλέξεις το κατάλληλο για τις δικές σου ανάγκες.

Ενοικίαση οχήματος για τις διακοπές: Πότε πρέπει να το νοικιάσω και γιατί

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που ακούν οι υπεύθυνοι των εταιρειών ενοικίασης οχημάτων, είναι «πότε πρέπει να ενοικιάσω το αυτοκίνητο για τις διακοπές μου;». Η πιο σύντομη και μονολεκτική απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι «τώρα» ή «σήμερα». Ας αναλύσουμε παρακάτω όλους τους λόγους που είναι προτιμότερη η έγκαιρη κράτηση ενός αυτοκινήτου.

Ο πρώτος και βασικότερος λόγος είναι η εξοικονόμηση των χρημάτων. Εάν πραγματοποιήσεις αρκετά νωρίς μία κράτηση, θα βρεις πολύ πιο οικονομικές τιμές στα ενοικιαζόμενα οχήματα. Η διαθεσιμότητα των οχημάτων σε κάθε εταιρεία ενοικίασης, είναι άλλος ένας λόγος για να «κλείσεις» εγκαίρως αυτό που θέλεις για τις φετινές σου διακοπές. Όσο περισσότερο καθυστερείς, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μη είναι διαθέσιμο το μοντέλο που επιθυμείς να οδηγήσεις.

Επιπλέον, εάν έχεις προνοήσει νωρίτερα για την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείς για τίποτα, μόλις φτάσεις στο νησί. Θα παραλάβεις γρήγορα το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από το σημείο που επέλεξες προκειμένου να πας στο ξενοδοχείο και να ξεκουραστείς.

Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα στην Νάξο: Πώς κατηγοριοποιούνται

Όταν αποφασίσεις να νοικιάσεις κάποιο όχημα, είναι πιθανόν να μπερδευτείς με τις ονομασίες των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εταιρείες ενοικίασης ομαδοποιούν τα οχήματά τους με βάση τις ανάγκες που καλύπτουν και όχι ανάλογα με την μάρκα ή το μοντέλο τους. Έτσι, λόγου χάρη, είναι δυνατόν στη ιστοσελίδα κάποιας ιστοσελίδας να περιγράφονται τα οχήματα ως “intermediate”, “compact”, “mini”, “family”, “economy” αλλά και “Group A”, “Group B”, “Group B+”, “Group C” κλπ.

Για να διαλέξεις το ιδανικό όχημα που θα οδηγήσεις στα χωριά της Νάξου, είναι απαραίτητο να γνωρίσεις τι σημαίνουν τα ονόματα με τα οποία κατηγοριοποιούνται τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Έτσι:

  • Group A: Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα μικρά οχήματα. Διαθέτουν τρεις πόρτες και είναι βενζινοκίνητα. Είναι ιδανικά αν ταξιδεύεις μόνος ή μαζί με δύο ακόμη άτομα και δεν διαθέτετε περισσότερες από μία βαλίτσες.
  • Group B: Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα μεσαία βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Έχουν πέντε πόρτες και είναι κατάλληλα για να ταξιδέψει μία οικογένεια τεσσάρων ατόμων σε μεσαίες αποστάσεις από το κέντρο του νησιού.
  • Group B+: Στο Group B+ θα βρεις οχήματα με μεγαλύτερη χωρητικότητα αποσκευών.
  • Group C: Εάν επιθυμείς να ταξιδέψεις με την παρέα σου, τότε πιθανότατα θα χρειαστεί να νοικιάσεις όχημα από το Group C. Και αυτό γιατί εκεί βρίσκονται οχήματα που χωρούν έως πέντε επιβάτες και τρεις μεγάλες βαλίτσες.
  • Group E: Σε περίπτωση που θέλεις να οδηγήσεις ένα διαφορετικό αυτοκίνητο από αυτό που έχεις στην καθημερινότητά σου, σκέψου να επιλέξεις ένα κάμπριο που ανήκει στην πέμπτη κατηγορία. Είναι ιδανικό για τρεις επιβάτες με μία αποσκευή.
  • Group F: Στο group F θα βρεις οχήματα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

 

Τι όχημα προτιμούν να νοικιάσουν, όσοι επισκέπτονται το νησί

Οι περισσότεροι που ταξιδεύουν στην Νάξο προτιμούν να νοικιάσουν αυτοκίνητο που ανήκει στην Α’ κατηγορία και διαθέτει κλιματιστικό, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που υπάρχουν τους καλοκαιρινούς μήνες. Για να διαλέξεις το σωστό για σένα όχημα, πρέπει να σκεφτείς τον αριθμό ατόμων που θα βρίσκονται σε αυτό, το αριθμό των αποσκευών που θα έχεις καθώς και τα μέρη όπου θα οδηγήσεις. Αν για παράδειγμα,  δεν επιθυμείς να ταξιδέψεις στα ορεινά χωριά στην Νάξο, μπορείς να επιλέξεις ένα αυτόματο αυτοκίνητο. Ένα αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι ιδανικό για μεγαλύτερες αποστάσεις.

Πώς είναι να οδηγείς στην Νάξο:

Το οδικό δίκτυο του νησιού είναι αρκετά καλό και τα περισσότερα χωριά έχουν ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Ακόμη και αν δεν έχεις GPS είναι εύκολη η οδήγηση. Όμως, χρειάζεται να προσέξεις ιδιαίτερα ορισμένους δρόμους της Νάξου καθώς υπάρχουν πολλές στροφές.

Πού να σταθμεύσεις το αυτοκίνητο που νοίκιασες:

Όταν οδηγείς ένα νοικιαζόμενο όχημα στην Νάξο, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις σε ποια σημεία επιτρέπεται το πάρκινγκ και σε ποια όχι, ώστε να αποφύγεις το πρόστιμο. Στην αρχαία πόλη της Χώρας και εντός των χωριών του νησιού απαγορεύονται τα αυτοκίνητα. Μπορείς να παρκάρεις με ασφάλεια και δωρεάν το όχημα στους δημόσιους χώρους στάθμευσης που υπάρχουν σε κάθε πόλη, όπως στην Απείρανθο, στο Φιλότι, στην Χάλκη κ.α. Επιπλέον, στα περισσότερα ξενοδοχεία του νησιού, εκτός από αυτά που βρίσκονται στο κέντρο, υπάρχει χώρος στάθμευσης. Μόλις κάνεις κράτηση για κάποιο δωμάτιο, ρώτησε τους υπάλληλους του ξενοδοχείου, εάν διαθέτουν δωρεάν parking ή όχι.

Τέλος, θυμήσου πριν απομακρυνθείς από την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, να ελέγξεις εξονυχιστικά το όχημα και να βγάλεις μερικές φωτογραφίες, ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσεις για ζημιές που δεν ήσουν εσύ υπεύθυνος. Μη ξεχάσεις πως θα το επιστρέψεις με γεμάτο το ντεπόζιτο καυσίμων, γι αυτό σιγουρέψου πως γνωρίζεις τι καίει. Στο νησί υπάρχουν συνολικά είκοσι πρατήρια βενζίνης και τα περισσότερα βρίσκονται κοντά στο λιμάνι.




00 inkefalonia general ad 300X250