Μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο από την Σία Λαδά!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 08:48

Μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο από την Σία Λαδά!

Μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο!

Υλικά:

1 κιλό μοσχαράκι

1 κρεμμύδι, λάδι, αλάτι, πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, 3 ποτηράκια του κρασιού κριθαράκι

1 ποτηράκι του κρασιού κρασί κόκκινο

2 ντομάτες τριμμένες, 2 κ.σ ντοματοπολτό

2 κ.γ ζάχαρη, λίγη κανέλα

τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση:

Αφού πλένουμε το κρέας μας στο στραγγίζουμε και το σοτάρουμε στο λάδι με το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και από τι δύο μεριές.

Το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το αλατοπίπερο, την ντομάτα τον πελτέ, την ζάχαρη και την κανέλα, κλείνουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να σιγοβράζει το φαγητό μας.

Αφού είναι έτοιμο το κρέας, όπως είναι αδειάζουμε την κατσαρόλα μέσα σε ταψάκι ή γάστρα, συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και προσθέτουμε το κριθαράκι, σκεπάζουμε το φαγητό μας και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 με 2 ώρες.

Στην μιάμιση ώρα ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμη έως ότου απορροφηθεί το ζουμάκι στο φαγητό μας, να μείνει δηλαδή με το λαδάκι του.

Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Μπορούμε αντί για μοσχαράκι να το ετοιμάσουμε και με αρνάκι

Καλή όρεξη!

ec9aaa47c3ee92f34d7bb4408826fff3 XL Cropped




00 inkefalonia general ad 300X250