Brownies με φυστικοβούτυρο - Η καλύτερη συνταγή για την Κυριακή σου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μαρτίου 2022 20:40

Brownies με φυστικοβούτυρο - Η καλύτερη συνταγή για την Κυριακή σου

Ένα υπέροχο γλυκό που συνδυάζει τα στοιχεία ενός brownie, μιας μπάρας καραμέλας και ενός παγωτού sandwich

Η Joanna Gaines από το Magnolia Table στο Waco του Τέξας, έφτιαξε αυτήν τη συνταγή για μια πολυεπίπεδη απόλαυση που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από ένα brownie, μια μπάρα καραμέλας και ένα σάντουιτς παγωτού. Η υφή των brownies αποτελεί την τέλεια βάση για το φυστικοβούτυρο και μια αφράτη επικάλυψη σοκολάτας.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να τα φτιάξεις:

Συστατικά

Για τα brownies:
Σπρέι μαγειρικής
1 φλιτζάνι/225 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο 
⅓ φλιτζάνι/30 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 φλιτζάνια/400 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι/190 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
4 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Για την επικάλυψη:
455 γραμμάρια κρεμώδες φυστικοβούτυρο
Για το γλάσο:
115 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο 
10 μεγάλα marshmallows 
4 φλιτζάνια/500 γραμμάρια ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
⅓ φλιτζάνι πλήρες γάλα
25 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψέκασε σε ένα ταψί μαγειρικό σπρέι και στρώσε το με λαδόκολλα, αφήνοντας μια προεξοχή λίγων εκατοστών στις δύο μακριές πλευρές.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζέστανε το βούτυρο και το κακάο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περίπου 5 λεπτά. Χτύπησε για να ενωθούν και μετά άφησε τα στην άκρη να κρυώσουν, 5 λεπτά.

Σε ένα μίξερ, ανάμειξε την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι και το αλάτι. Πρόσθεσε το μείγμα του βουτύρου και χτύπησε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά, 1 με 2 λεπτά. Πρόσθεσε ένα ένα τα αυγά, ενσωματώνοντας το καθένα πριν προσθέσεις το επόμενο, στη συνέχεια πρόσθεσε τη βανίλια και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Άπλωσε το μείγμα ομοιόμορφα στο έτοιμο ταψί. Ψήσε για 20 έως 25 λεπτά.

Άφησε τα brownies να κρυώσουν εντελώς, περίπου 30 λεπτά.

Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 15 δευτερόλεπτα. Ανακάτεψε καλά για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η θερμότητα και μετά άπλωσε σε ομοιόμορφη στρώση πάνω από τα brownies. Πάγωσε τα brownies για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο και τα marshmallows σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να λιώσουν και τα δύο και να μην μείνουν σβώλοι, περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής, το γάλα και το κακάο και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 2 λεπτά.

Άπλωσε το γλάσο πάνω από τη στρώση φυστικοβούτυρου και πάγωσε για 30 λεπτά. Αφαίρεσε τα brownies από το τηγάνι και κόψε σε 24 τετράγωνα. Διατηρείται στο ψυγείο.

 womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250