5 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Λείπουν από το Σπίτι μιας Νέας Μαμάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Μαρτίου 2022 13:27

5 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Λείπουν από το Σπίτι μιας Νέας Μαμάς

Μετά από 9 μήνες ανυπομονησίας και άγχους, το μωράκι είναι επιτέλους μαζί σου στο σπίτι, σώο και αβλαβές. Το κρατάς στην αγκαλιά σου, το ακούς να γελάει, το βλέπεις να κοιμάται ήσυχο και να ονειρεύεται.

Η ανησυχία τώρα, βέβαια, έχει πολλαπλασιαστεί. Είναι απολύτως λογικό να φοβάσαι ότι ίσως δεν κάνεις κάτι σωστά και πολλές να είναι οι φορές που έχεις ευχηθεί να μπορούσε να μιλήσει και να σου πει επιτέλους τι είναι αυτό που το κάνει να κλαίει χωρίς σταματημό.

Αυτά είναι απολύτως φυσιολογικά και όλες οι μαμάδες — νέες ή με μπόλικη εμπειρία — έχουν τους ίδιους φόβους. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να είσαι σε επαφή με τον παιδίατρο, να δέχεσαι συμβουλές από άλλους γονείς και να διαβάζεις σχετικά βιβλία.

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να κάνει την καθημερινή σου ζωή με ένα νεογέννητο λίγο πιο εύκολη, καθώς συγκεντρώσαμε και καταγράψαμε τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το σπίτι μιας λεχώνας.

1. Πάνες

Ένα καθαρό μωράκι σημαίνει ότι τόσο το βρέφος όσο και εσύ θα είστε χαρούμενοι και ήσυχοι. Μην αφήνεις για την τελευταία στιγμή το να πάρεις καινούρια συσκευασία, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

2. Απορρυπαντικό ρούχο

Και αφού θα πας στο σουπερμάρκετ, μην ξεχάσεις να αγοράσεις και απορρυπαντικό. Όταν έχεις ένα βρέφος στο σπίτι, τα πλυντήρια πληθαίνουν τόσο γιατί λερώνεται συχνά όσο γιατί είναι σημαντικό να πλένονται όλα του τα ρουχαλάκια, τα σεντόνια και οι πετσέτες τακτικά, ώστε να μην δημιουργούνται επιβλαβή βακτήρια και μικρόβια.

3. Παιχνίδια

Μπορεί το μωρό να είναι μικρό, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται παιχνίδια τριγύρω του. Είναι σημαντικό από τους πρώτους κιόλας μήνες να δέχεται πολλά ερεθίσματα και να περνάς χρόνο μαζί του, παίζοντας και μιλώντας, ώστε να το βοηθήσεις να αποκωδικοποιήσει και να μάθει τον κόσμο γύρω του πιο εύκολα. Τα υφασμάτινα αρκουδάκια και πλαστικά κυβάκια με χρώματα και σχήματα από το Mr. Wolf Toys είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περάσετε πολλές ώρες μαζί, χωρίς καμία ανησυχία ότι μπορεί να τραυματιστεί. Παράλληλα, τα παραμύθια είναι ένας ακόμα έξυπνος τρόπος για να ακούει την φωνή σου και να ηρεμεί.

4. Κλασική Μουσική

Και αφού ήδη αρχίσαμε να μιλάμε για την ψυχαγωγία του παιδιού είναι καλό να αναφέρουμε και τον ρόλο της μουσικής. Διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν γίνει και αποδεικνύουν τις χαλαρωτικές και ευεργετικές ιδιότητες της κλασικής μουσικής. Με το να βρεις έναν σταθμό στο ραδιόφωνο ή έτοιμες λίστες με τραγούδια στο YouTube με κλασική μουσική και να την έχεις σιγανά να ακούγεται, θα δεις ότι το μωρό θα είναι πιο ήρεμο.

5. Προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος

Και αφού είπαμε για το μωρό, θα πρέπει να πούμε κάτι και για την μαμά. Το να έχεις μια νέα ζωή μέσα σου για τόσους μήνες, ο τοκετός και το άγχος να προσφέρεις τα πάντα σε αυτό τον νέο άνθρωπο καταπονούν το σώμα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις όλα σου τα χρήματα σε προϊόντα περιποίησης, αλλά καλό θα είναι τόσο και το δέρμα όσο και για την ψυχή σου να αφιερώνεις λίγο χρόνο στο να προσέχεις και εσένα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250