Απίστευτη ιστορία: Τούρκος είναι θετικός στον Κορονοϊό εδώ και 14 μήνες!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022 19:01

Απίστευτη ιστορία: Τούρκος είναι θετικός στον Κορονοϊό εδώ και 14 μήνες!

Η απίστευτη ιστορία 56χρονου άνδρα από την Τουρκία, που έχει περάσει τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες της ζωής του σε απομόνωση, αφού βρέθηκε θετικός στο κορονοϊό, ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας.

Ο άτυχος άνδρας έχει βρεθεί 78 φορές θετικός σε τεστ από τότε που μολύνθηκε τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Muzaffer Kayasan από την Τουρκία έχει τεθεί σε περιορισμό σε νοσοκομεία και στο ίδιο του το σπίτι για πάνω από ένα χρόνο και αναζητά απεγνωσμένα έναν τρόπο να επιστρέψει στην παλιά του ζωή.
Αφότου μολύνθηκε από ένα στέλεχος του κορονοϊού τον Νοέμβριο του 2020, ο Kayasan νοσηλεύτηκε μέχρι να μη χρειάζεται ιατρική βοήθεια. Ξεπέρασε τα χειρότερα συμπτώματα της Covid-19, αλλά ο ιός παρέμεινε στον οργανισμό του και κάθε εξέταση στην οποία υποβλήθηκε έκτοτε βγήκε θετική, αναγκάζοντάς τον να παραμείνει σε απομόνωση, είτε στο νοσοκομείο είτε στο σπίτι του.

Ο Kayasan είναι ασθενής με λευχαιμία και είναι ανοσοκατεσταλμένος, γεγονός που σύμφωνα με τους γιατρούς εξηγεί γιατί ο οργανισμός του συνεχίζει να φιλοξενεί τον κορονοϊό μετά από τόσο καιρό. Του έχουν συνταγογραφηθεί φάρμακα για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού του συστήματος, αλλά η διαδικασία είναι μακρά και δύσκολη.

Η απομόνωση για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα έχει ουσιαστικά καταστρέψει την κοινωνική ζωή του Kayasan, καθιστώντας τον ανίκανο να αλληλεπιδράσει με την οικογένεια και τους φίλους του και επιτρέποντάς του να βλέπει τα παιδιά και τα εγγόνια του μόνο μέσα από ένα παράθυρο. Μόνο η γυναίκα του και ο μικρότερος γιος του έμειναν μαζί του.

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα εδώ, εκτός από το ότι δεν μπορώ να αγγίξω τους αγαπημένους μου. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορώ καν να εμβολιαστώ λόγω της κατάστασής μου», δήλωσε ο Kaysan στο πρακτορείο Anadolu.

Δεν είναι σαφές αν οι 14 μήνες στη διάρκεια των οποίο εντοπίζεται θετικός στον κορονοϊό αποτελούν κάποιο είδος ρεκόρ, αλλά ο Muzaffer Kayasan έχει σίγουρα βαρεθεί και τώρα εκλιπαρεί τις αρχές να βρουν λύση στο πρόβλημά του.

Πηγή: ethnos.gr