Ανατομικά στρώματα: Τι ακριβώς προσφέρουν & ποια η διαφορά τους με τα ορθοπεδικά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 09:36

Ανατομικά στρώματα: Τι ακριβώς προσφέρουν & ποια η διαφορά τους με τα ορθοπεδικά

Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε καινούριο στρώμα, τότε το πρώτο βασικό δίλημμα, οι δύο κύριες κατηγορίες, με τις οποίες αμέσως θα έρθετε σε επαφή είναι τα ορθοπεδικά και τα ανατομικά στρώματα. Πρόκειται για δύο όρους που από το όνομά τους δεν μπορούμε αμέσως να καταλάβουμε τι σημαίνουν και πώς διαφοροποιούνται.

Είναι, όμως, πολύ σημαντικό να καταλάβετε τι ακριβώς κάνει κάθε είδος στρώματος, ώστε να μπορείτε να διαλέξετε το καταλληλότερο για εσάς. Ζητήσαμε από τη Delta Strom, τους ειδικούς στα στρώματα ύπνου, να μας ξεκαθαρίσει το τοπίο και με απλά λόγια μας κατατόπισε για το τι πρέπει να προσέξουμε για τη σωστή αγορά.

Τι είναι τα ανατομικά στρώματα;

anatomika stromata ypnou

Τα ανατομικά στρώματα αποτελούν τα τελευταία χρόνια τον κανόνα στα στρώματα ύπνου και όχι άδικα, αφού πετυχαίνουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ στήριξης και χαλάρωσης. Τα ορθοπεδικά στρώματα, δηλαδή αυτά που είναι φτιαγμένα με συνδεδεμένα ελατήρια, απευθύνονται σε συγκεκριμένους ανθρώπους, αφού λόγω της σκληρότητάς τους είναι κατάλληλα για όσους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη και πάσχουν από ορθοπεδικά προβλήματα στην σπονδυλική τους στήλη.

Αντίθετα, τα ανατομικά στρώματα απευθύνονται σε όλους. Κατασκευασμένα από διάφορα καινοτόμα υλικά, παρουσιάζουν την επιθυμητή ποικιλία όσον αφορά στη σκληρότητα και άλλα χαρακτηριστικά τους, με αποτέλεσμα ο καθένας να μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει. Το νούμερο ένα πάντως χαρακτηριστικό τους είναι ότι προσαρμόζονται στις καμπύλες του σώματος και προσφέρουν χαλάρωση, αφού δεν ασκούν κανενός είδους πίεση.

Ποια είναι τα είδη των ανατομικών στρωμάτων;

stromata ypnou idi

Οι κατηγορίες των ανατομικών στρωμάτων είναι κατά βάση τρεις, ανάλογα με το υλικό τους:

  • Ανεξάρτητα ελατήρια Pocket Springs: Πρόκειται για πρωτοποριακά στρώματα με ελατήρια, αφού αυτά δεν συνδέονται μεταξύ τους, όπως συνέβαινε στα παλαιότερα στρώματα. Αντίθετα, είναι ελεύθερα και συμπληρώνονται και με άλλα υλικά στο ενδιάμεσο, όπως το memory foam.
  • Latex: To latex έχει την ιδιότητα ότι παίρνει το σχήμα της σπονδυλικής στήλης και προσαρμόζεται αμέσως στις καμπύλες του σώματος. Παράλληλα, είναι ανθεκτικό και υποαλλεργικό. Δείτε 4 λόγους γιατί να επιλέξετε ανώστρωμα με latex
  • Memory foam: Το υλικό viscoelastic, ή αλλιώς αφρός μνήμης, είναι αφρώδες υλικό που έχει την ιδιότητα να «θυμάται» το σχήμα του σώματος. Έτσι, προσαρμόζεται άμεσα και άψογα σε αυτό χωρίς κανένα σημείο ανομοιόμορφης πίεσης.

Φυσικά, σε κάθε κατηγορία υπάρχουν περισσότερες υποκατηγορίες ανάλογα με τη σκληρότητα του στρώματος και άλλα χαρακτηριστικά, όπως η απομόνωση της κίνησης ή η θερμορρύθμιση. Το σημαντικό που πρέπει να θυμάστε, πάντως, είναι ότι δεν είναι όλα τα ανατομικά στρώματα μαλακά. Υπάρχουν και ανατομικά στρώματα με μέτρια προς υψηλή σκληρότητα, τα οποία όμως καταφέρνουν να αγκαλιάσουν τη σιλουέτα χωρίς σημεία πίεσης και τριβής.

Τι προσφέρουν τα ανατομικά στρώματα;

ανατομικα στρωματα υπνου

Ένα ανατομικό στρώμα υψηλής ποιότητας έχει τα εξής οφέλη:

  • Προσαρμόζεται σε όλους τους σωματότυπους.
  • Απωθεί τη ζέστη του σώματος και προσφέρει δροσερή αίσθηση κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  • Συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, αφού σε κανένα σημείο του σώματος δεν ασκείται δυσανάλογη πίεση.
  • Είναι από τους βασικότερους παράγοντες για έναν καλό ύπνο, όπου το σώμα ξεκουράζεται και ξυπνάτε χωρίς πόνους στη μέση, την πλάτη και τον αυχένα.

Όλα τα ανατομικά στρώματα της Delta Strom είναι χειροποίητα, κατασκευασμένα από άριστης ποιότητας υλικά στην Ελλάδα. Δείτε τις μεγάλες προσφορές που τρέχουν μέχρι το τέλος του μήνα!




00 inkefalonia general ad 300X250