Μοντελισμός μινιατούρας: Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 11:45

Μοντελισμός μινιατούρας: Τι χρειάζομαι για να ξεκινήσω;

Σκέφτεστε καιρό να ξεκινήσετε ένα χόμπι και τελικά καταλήξατε στον μοντελισμό μινιατούρας! Και τώρα ξεκινούν τα ζόρικα… Απο που θα ξεκινήσετε; Τι χρειάζεστε για να κάνετε την αρχή; Μπορεί να σας φαίνεται βουνό, ειδικά όταν δεν έχετε κανένα στοιχείο για το πως θα ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα δικά σας αριστουργήματα. Το πιο συμαντικό που πρέπει να θυμαστε είναι πως ΄έτσι θα μπορείτε να παίξετε πιο άνετα τα αγαπημένα σας παιχνίδια στρατηγικής με μινιατούρες.

Τι χρειάζεστε λοιπόν; Για να αρχίσετε τον μοντελισμό μινιατούρας θα χρειαστείτε κάποια βασικά εργαλεία μοντελισμού όπως ένα πινέλο, μπογιές, και μια μινιατούρα. Όσο θα εξασκείτε το χόμπι σας, είναι πιθανό να χρειαστείτε και άλλα εργαλεία, ανάλογα με το στυλ σας, όπως πένσες, μαχαίρια, λίμες, κόλλα, καλό φωτισμό, μεγεθυντικό φακό, κ.α.

Η συμβουλή μας στο Fantasy Shop είναι να ξεκινήσετε με τα απαραίτητα εργαλεία πρώτα, μέχρι να δείτε αν όντως σας αρέσει αυτό το χόμπι και να το συνηθίσετε. Δε χρειάζεται να επενδύσετε σε ακριβό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι μοντελιστές με εμπειρία. Θα δείτε τι είναι αυτό που χρειάζεστε στην πορεία. Ας δούμε λοιπόν τι χρειάζεστε.

Πινέλα

Δε γίνεται να εξασκήσετε τον μοντελισμό μινιατούρας χωρίς ένα πινέλο! Για την ακρίβεια, χρειάζεστε ένα σετ από πινέλα πολύ καλής ποιότητας για να φτιάξετε μοναδικά σχέδια.

pinela montelismou

Συνίσταται ένα σετ με τα εξής μεγέθη: 2, 1, 000, και 5/0. Αυτά τα πινέλα είναι αρκετά για αρχή. Η ποιότητα είναι πολύ σημαντική. Προσέξτε τα πινέλα να είναι σε άριστη κατάσταση και όχι να ξεφεύγουν τρίχες δεξιά και αριστερά διότι αυτές θα καταστρέψουν το βάψιμο της μινιατούρας. Προτιμήστε πινέλα με φυσική τρίχα καθώς είναι πιο μαλακά και καλύτερα για όταν θέλετε να αναμίξετε τα χρώματα.

Χρώματα

Δεν μπορούμε να συζητήσουμε για βάψιμο χωρίς υψηλής ποιότητας χρώματα μοντελισμού! Για τον μοντελισμό μινιατούρας πρέπει να επενδύσετε σε μια συλλογή από ακρυλικά χρώματα κορυφαίας ποιότητας. Τα ακρυλικά είναι η καλύτερη επιλογή διότι διαλύονται εύκολα με ζεστό νερό και μπορούν να καθαριστούν χωρίς κόπο.

xromata montelismou

Επιπλέον, είναι πιο ομαλά στην κάλυψη και λιγότερο αδιαφανή σε σχέση με τα βερνίκια τα οποία ωστόσο επιτρέπουν περισσότερο έλεγχο όταν χρησιμοποιείτε πολλά διαφορετικά χρώματα στη μινιατούρα. Βρείτε χρώματα και σετ χρωμάτων υψηλής ποιότητας για μοντελισμό μινιατούρας στο Fantasy Shop.

Μινιατούρες

Ακόμα ένα απαραίτητο αντικείμενο είναι μια μινιατούρα. Φυσικά, εδώ θα συμπεριφερθείτε ανάλογα με το γούστο, τις προτιμήσεις σας, και το τι θέλετε να βάψετε.

miniatoures

Πρέπει να γνωρίζετε πως οι μινιατούρες είναι από διάφορα υλικά και ποιότητες, όπως:

  • Μεταλικές — υψηλή ανθεκτικότητα
  • Ρητίνης — αρκετά δημοφιλείς για ποιοτικό μοντελισμό μινιατούρας
  • Πλαστικές — πολύ δημοφιλείς
  • Γύψινες — όχι τόσο δημοφιλείς
  • Κοκάλινες — οι πιο οικονομικές
  • Restic — συνδυασμός πλαστικού και ρητίνης, όχι ιδιαίτερα δημοφιλείς

Αυτά είναι τα βασικά εργαλεία που θα χρειαστείτε για να ξεκινήσετε το πολύ ενδιαφέρον χόμπι του μοντελισμού μινιατούρας. Οι ειδικοί του Fantasy Shop είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας εξυπηρετήσουν για τα προϊόντα που θέλετε να αγοράσετε, αλλά και να σας συμβουλέψουν κατάλληλα απαντώντας όλες σας τις ερωτήσεις.




00 inkefalonia general ad 300X250