Άγχος των γιορτών: πώς θα το μειώσετε

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 10:33

Άγχος των γιορτών: πώς θα το μειώσετε

Μπορεί να λατρεύετε τις γιορτές και όσα τις συνοδεύουν. Αλλά μπορεί, επίσης, να έχετε συνήθως αρκετό άγχος στη ζωή σας. Άγχος το οποίο, εντέλει, μεταφέρεται και στην περίοδο των γιορτών. Με το που αρχίσουν τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν, μπορεί να αρχίζετε συνήθως να πανικοβάλλεστε.  Και, φυσικά, αυτό δεν σας βοηθά να απολαύσετε τις γιορτές με τους αγαπημένους σας.

Είναι λογικό να αγχώνεστε, καθώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να οργανώσετε. Τα έξοδα είναι επίσης αυξημένα. Αλλά υπάρχουν τρόποι για να μειώσετε κάπως το στρες των γιορτών.

1. Θέστε ένα όριο στα έξοδα

Ομολογουμένως, τα οικονομικά είναι πηγή άγχους για τους περισσότερους ανθρώπους. Ειδικά κατά την περίοδο των γιορτών, αυτό το άγχος γίνεται ακόμη μεγαλύτερο. Γι’ αυτό και πρέπει να θέσετε ένα όριο στα έξοδα που θα κάνετε. Σε αυτό θα σας βοηθήσει σημαντικά το να θέσετε και ορισμένες προτεραιότητες. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι πιο σημαντικό να αγοράσετε από νωρίς τα δώρα που θέλετε να κάνετε. Ή να πρέπει να προμηθευτείτε τα απαραίτητα για ένα τραπέζι. Αντίστοιχα, μπορεί να χρειάζεστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα στολίδια από αυτά που υπάρχουν στο σπίτι. Εντοπίστε τι επείγει και επικεντρωθείτε περισσότερο εκεί, μειώνοντας άλλα έξοδα και θέτοντας ένα συνολικό όριο για κάθε είδος αγοράς.

Extra tip: Μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας σε χριστουγεννιάτικα δέντρα και χριστουγεννιάτικα είδη ηλεκτρονικά. Έτσι, θα αποφύγετε το άγχος του να πρέπει να μετακινηθείτε, να περιμένετε σε ουρές κ.τ.λ.

2. Αποφύγετε να κάνετε πολλά

Το στρες λειτουργεί με παράδοξο τρόπο. Αυτό που εννοούμε είναι ότι μπορεί να νιώθετε στρες ακόμη και για δραστηριότητες που υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικές. Προτείνουμε να αποφύγετε να κάνετε πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια των γιορτών, καθώς έτσι δεν θα βρείτε το χρόνο να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και να χαλαρώσετε. Ακόμη και οι διασκεδαστικές δραστηριότητες καταλαμβάνουν κάποιον χώρο στο πρόγραμμά σας και χρειάζονται οργάνωση. Συνεπώς, φροντίστε να κάνετε λίγα, αλλά ουσιαστικά για εσάς, πράγματα.

3.Δεν θα γίνουν όλα τέλεια

Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε. Δεν θα γίνουν όλα τέλεια. Ούτε περιμένει κανείς κάτι τέτοιο από εσάς. Δεν πειράζει αν η συνταγή που σκεφτήκατε για το οικογενειακό τραπέζι δεν πέτυχε. Δεν πειράζει αν το δέντρο γέρνει λίγο στο πλάι. Το πιο σημαντικό είναι να απολαύσετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Να έρθετε κοντά με την οικογένειά σας. Γελάστε με τις ατυχίες και μην τις αφήνετε να σας χαλάσουν τη διάθεση.

Εν κατακλείδι, πρέπει να αφιερώνετε και λίγο χρόνο στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των γιορτών. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να φροντίζετε και εσάς και όχι μόνο τους άλλους.




00 inkefalonia general ad 300X250