Έτοιμος το 2016 ο “κινέζικος” Τιτανικός

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 10:15

Έτοιμος το 2016 ο “κινέζικος” Τιτανικός

Ένα πιστό αντίγραφο (μαϊμού) του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου ετοιμάζεται, που αλλού; Στην Κίνα Μετά από τα είδη ένδυσης και υπόδησης, η πρωτοπόρος στον τομέα των "μαϊμούδων" Κίνα, επεξεργάζεται αυτή την περίοδο ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο: την κατασκευή ενός κρουαζιερόπλοιου που θα είναι πιστό αντίγραφο του θρυλικού Τιτανικού. Η κινεζική εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή του Τιτανικού II, δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το πλοίο ως πλωτό "μουσείο" αλλά θα κάνει κανονικά ταξίδια.

Μάλιστα, το παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού-μαϊμού έχει προγραμματιστεί για το 2016 και οι κατασκευαστές δέχονται μέχρι και ένα εκατομμύριο δολάρια σε προσφορές από τους μελλοντικούς υποψήφιους επιβάτες.

Όσον αφορά τους εύλογους φόβους για την ποιότητα της κινεζικής κατασκευής, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, προσπαθεί με άρθρο του να κατευνάσει τις ανησυχίες αναφέροντας χαρακτηριστικά: " Ο Τιτανικός II θα αναπαράγει κυρίως τον σχεδιασμό και την πολυτέλεια του πρωτότυπου, αλλά θα είναι εξοπλισμένος με τεχνολογία αιχμής και τα τελευταία συστήματα πλοήγησης και ασφάλειας".

Η ταινία Τιτανικός, που βγήκε το 1997, έγινε αντικείμενο λατρείας στην Κίνα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Μάλιστα, εξακολουθεί να είναι η τρίτη υψηλότερη ταινία συνολικής είσπραξης ποτέ στην χώρα.

Η αγάπη των Κινέζων για την συγκινητική ιστορία αγάπης του Τζακ και της Ρόουζ πάνω στο μοιραίο πλοίο, άγγιξε ακόμα και τον τότε πρόεδρο Τζιάνγκ Ζεμίν ο οποίος "προέτρεψε" όλους τους αξιωματούχους του Κομουνιστικού Κόμματος να πάνε να δουν την ταινία "για να διδαχθούν τις καταστροφικές συνέπειες του Καπιταλισμού".