Ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του κόσμου: Έλατα βυθισμένα σε μια λίμνη απόκοσμης ομορφιάς…

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 21:00

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία του κόσμου: Έλατα βυθισμένα σε μια λίμνη απόκοσμης ομορφιάς…

Ένα θέαμα άκρως εντυπωσιακό, φωτογραφίες πανέμορφες, που εντυπωσιάζουν, θαύματα της φύσης που τα αντικρίζεις και δεν πιστεύεις ότι είναι αληθινά, τοπία που μοιάζουν σαν να είναι δημιουργίες κάποιου ζωγράφου. Η φύση πολλές φορές έχει αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει και την φαντασία…

Ένα τέτοιο μέρος είναι και η λίμνη Kaindy βρίσκεται στο νότιο μέρος του Καζακστάν, σε υψόμετρο δύο χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η επιφάνειά της έχει μήκος περίπου 400 μέτρα, ενώ το βάθος της σε κάποια σημεία φτάνει τα 30 μέτρα.

λίμνη Kaindy

Σχηματίστηκε πριν από έναν αιώνα, όταν ένας σεισμός στην περιοχή προκάλεσε μεγάλες κατολισθήσεις βράχων που δημιούργησαν ένα φυσικό φράγμα στο δρόμο ενός ποταμού. Τα νερά του ποταμού γέμισαν τη λεκάνη που σχηματίστηκε, δημιουργώντας τη λίμνη Kaindy.

Το αποτέλεσμα μπορεί να το καταλάβει αμέσως κάποιος αντικρίζοντας τις εικόνες…

λίμνη Kaindy

Τα έλατα που βρισκόταν στην περιοχή πριν τη δημιουργία της λίμνης, είναι τώρα κάτω από την επιφάνειά της! Επειδή η λίμνη είναι σχετικά πρόσφατη, τα δέντρα δεν έχουν καταστραφεί και οι κορμοί των πιο ψηλών από αυτά υψώνονται πάνω από το νερό, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο, το οποίο είναι σημείο αναφοράς για την περιοχή και έλκει πολλούς τουρίστες κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

λίμνη Kaindy λίμνη Kaindy λίμνη Kaindy λίμνη Kaindy λίμνη Kaindy λίμνη Kaindy λίμνη Kaindy λίμνη Kaindy


Αλλά ακόμα και κατά τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα, η περίεργη αυτή λίμνη αποτελεί πόλο έλξης για κάποιους τολμηρούς επισκέπτες. Οι «δύτες των πάγων» όπως αποκαλούνται, βουτάνε στη Kaindy για να θαυμάσουν τους βυθισμένους κορμούς κάτω από την παγωμένη επιφάνειά της!

λίμνη Kaindy

travelstyle.gr




00 inkefalonia general ad 300X250