Μαγική εικόνα από τον κόλπο του Μύρτου από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Copernicus

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Οκτωβρίου 2021 10:15

Μαγική εικόνα από τον κόλπο του Μύρτου από τον ευρωπαϊκό δορυφόρο Copernicus

Meteo Gr

Copernicus: Η Κεφαλονιά από το διάστημα

H παρακάτω εικόνα, η οποία ελήφθη από έναν από τους δορυφόρους Copernicus Sentinel-2 στις 25 Σεπτεμβρίου 2021, δείχνει τον κόλπο του Μύρτου, στην Κεφαλονιά.

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Αρχιπελάγους και διαθέτει τοπία απαράμιλλου φυσικού κάλλους κατά μήκους των ακτών. Οι βόρειες ακτές της είναι ιδιαίτερα γνωστές για τα ασβεστολιθικά βραχώδη πετρώματα και τους πολυάριθμους κόλπους ανέγγιχτες παραλίες λευκής άμμου. Λόγω της ζωντανής βιοποικιλότητάς του, προστατεύεται ως τοποθεσία Natura 2000 σύμφωνα με την Οδηγία της ΕΕ για τους οικοτόπους.

Η Κεφαλονιά είναι ένας δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός για τουρίστες από όλο τον κόσμο. Τα δεδομένα κίνησης από το 2019 δείχνουν ότι 38.000 τουρίστες επισκέφθηκαν την Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια εκείνου του έτους. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού στο νησί, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χρηματοδότησε ένα έργο από το 1997 έως το 2000 που υποστήριξε τις τοπικές αρχές στη βελτίωση των υπηρεσιών που διατίθενται στους τουρίστες και της ποιότητας ζωής στην περιοχή (https://cordis.europa.eu/project/id/LIFE97ENV-GR-000366).

Πηγή: Ευρωπαϊκή Ένωση, αποστολή Copernicus Sentinel-2

Περισσότερα: https://www.copernicus.eu/.../ima.../island-kefalonia-greece


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250