Η συνταγή για ψητό κουνουπίδι με καυτή σάλτσα και σως γιαουρτιού

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 11:36

Η συνταγή για ψητό κουνουπίδι με καυτή σάλτσα και σως γιαουρτιού

Το αγαπημένο σνακ αναβαθμίζεται 

Θα σκεφτόσουν ποτέ να φας κουνουπίδι σαν να ήταν φτερούγες κοτόπουλου; Κι όμως, υπάρχει ένα αρκετά ενδιαφέρον πιάτο που έχει εμφανιστεί σε μενού μπαρ και εστιατορίων σε διάφορα μέρη, και για καλό λόγο - το κουνουπίδι είναι ένα λαχανικό που μπορεί να απορροφήσει τη γεύση έντονα. Σε αυτήν την εκδοχή, τα άνθη κουνουπιδιού καβουρδίζονται και στη συνέχεια συνδυάζονται με καυτή σάλτσα και λίγο βούτυρο. Αλλά αυτό που πραγματικά το κάνει υπέροχο είναι η σως γιαουρτιού που περιχύνεται από πάνω, ρυθμίζοντας τη θερμότητα του κουνουπιδιού και προσθέτοντας φρεσκάδα.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:

Συστατικά:

1 κεφάλι κουνουπιδιού κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

½ φλιτζάνι καυτή σάλτσα

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

¼ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

⅔ φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι 

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1 κουταλάκι ξύδι ή μηλόξιδο

2 κρεμμυδάκια, κομμένα και ψιλοκομμένα 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλε το κουνουπίδι με λάδι και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος, άπλωσε σε ένα ομοιόμορφο στρώμα και άφησε το μέχρι να ροδίσει από κάτω, 15 με 20 λεπτά.

Βήμα 2
Παράλληλα, ζέστανε τη σάλτσα και το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, 3 έως 4 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε διατηρώντας τη θερμοκρασία πολύ χαμηλή.

Βήμα 3
Τοποθέτησε το γιαούρτι σε ένα μπολ. Σταδιακά ανακάτευε με 3 έως 5 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι το γιαούρτι να γίνει λείο και να φτάσει στο νερό. Ανακάτεψε και πρόσθεσε σκόνη κρεμμυδιού, ξύδι, μισό κρεμμύδι και υπόλοιπο ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Βήμα 4
Ρίξε στο ψητό κουνουπίδι 3 κουταλιές σάλτσα με βούτυρο στο ταψί και άπλωσε το ομοιόμορφα. Επίστρεψε στο φούρνο για 5 λεπτά και ρίξε την υπόλοιπη σάλτσα. Πρόσθεσε τη σως γιαουρτιού και σέρβιρε.

womenonly.gr




00 inkefalonia general ad 300X250