Τα τρόφιμα που δεν αξίζει να αποθηκεύσεις για να φας μια άλλη μέρα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 12:10

Τα τρόφιμα που δεν αξίζει να αποθηκεύσεις για να φας μια άλλη μέρα

Και η ασφάλεια σου είναι ένας βασικός λόγος 

Το καθημερινό μαγείρεμα δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά αν έχεις μια απαιτητική δουλειά και πολλές καθημερινές υποχρεώσεις. Γι'αυτό, το να μαγειρεύεις μια μεγάλη μερίδα από ένα πιάτο και να αποθηκεύεις σε τάπερ το φαγητό για να το καταναλώσεις μια άλλη μέρα είναι μια πρακτική και έξυπνη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις στις οποίες θα ήταν καλύτερο να το αποφύγεις.

Ειδικοί τροφίμων αναφέρουν ποια τρόφιμα πρέπει να αποφύγεις να αποθηκεύσεις για να ξαναζεστάνεις και να καταναλώσεις μια άλλη μέρα, και γιατί:

Ριζότο
Η Levy λέει ότι κάθε είδους σάλτσα με βάση την κρέμα μπορεί να ξινίσει γρήγορα στο ψυγείο και το ριζότο γίνεται κολλώδες όταν μένει στο ψυγείο για μέρες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα ριζότο με βάση τα θαλασσινά, τα οποία μπορούν επίσης να γίνουν έδαφος ανάπτυξης για επικίνδυνα βακτήρια.

Μύδια
Τα περισσότερα οστρακοειδή πρέπει να καταναλωθούν αμέσως μετά το μαγείρεμα, με εξαίρεση τις γαρίδες. Αλλά το να κατανακώσεις τα μύδια μετά το ζέσταμα τους στο φούρνο μικροκυμάτων είναι μια κακή ιδέα, και μπορούν να βγάλουν μια αρκετά δυσάρεστη μυρωδιά.

Λευκό ψάρι
Το ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων θα κάνει αυτό το τρόφιμο ελαστικό και όχι τόσο λεπτό όσο ήταν στην αρχή, όταν ήταν φρέσκο.

Cremé Brulee
Αυτό είναι ένα κλασικό παράδειγμα γλυκού που πραγματικά δεν κρατιέται καλά στο ψυγείο. Οτιδήποτε με τραγανή υφή δεν θα είναι το ίδιο μετά από έκθεση σε δροσερό, υγρό αέρα. 

Αυγά
Ενώ τα αυγά μπορούν σίγουρα να γίνουν εκ των προτέρων, η θέρμανση τους στο φούρνο μικροκυμάτων είναι επικίνδυνη επειδή πρέπει να φτάσουν στη σωστή εσωτερική θερμοκρασία πριν καταναλωθούν. Εάν πρέπει να αποθηκεύσεις τα αυγά που περίσσεψαν, καλύτερα να τα ζεστάνεις με το φούρνο - αλλά μην ξαναζεστάνεις αυγά που έχουν μείνει έξω για περισσότερο από δύο ώρες. 

Σπανάκι, παντζάρια και σέλινο
Αυτή η τριάδα συστατικών είναι μερικά από τα πιο υγιεινά σε αυτήν τη λίστα - αλλά και τα πιο επικίνδυνα. Η έκθεση στη θερμότητα για δεύτερη φορά μπορεί να τα κάνει να απελευθερώσουν καρκινογόνες ουσίες. 




00 inkefalonia general ad 300X250