Καρατόμηση για την εισβολή και τους «ελέγχους» από τη Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013 09:38

Η διοικήτρια του "Παναρκαδικού" νοσοκομείου Ελένη Σιουρούνη

Η διοικήτρια του "Παναρκαδικού" νοσοκομείου Ελένη Σιουρούνη

Σε απομάκρυνση της διοικήτριας του «Παναρκαδικού» Νοσοκομείου Τρίπολης προχώρησε ο υπουργός Υγείας. Η σχετική απόφαση του κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου ελήφθη το Σάββατο και αναμένεται να δημοσιευτεί σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Αποτελεί την τελευταία πράξη σε μία υπόθεση η οποία προκάλεσε σάλο στην τοπική κοινωνία και στο πανελλήνιο. Η κ. Ελένη Σιουρούνη ταυτίστηκε με τη Χρυσή Αυγή, σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία ελέγχου στο «Παναρκαδικό» για παράνομα απασχολούμενους μετανάστες! Τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης ομάδα 30 μελών της Χρυσής Αυγής εισέβαλε στο νοσοκομείο και έκανε «αυτοψία» σε θαλάμους και διαδρόμους...

Το επόμενο πρωί, δε, η διοικήτρια συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, με θέμα την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών νοσοκόμων. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναφέρθηκε ότι το... κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής προέβη στην ενέργεια έπειτα από καταγγελίες που δέχτηκε από μέλη του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων.

Λάδι στη φωτιά έριξαν δηλώσεις της διοικήτριας στο τοπικό arcadiaportal.gr, στο οποίο η κ. Σιουρούνη τόνισε ότι «υπάρχει κοινός στόχος με τη Χρυσή Αυγή στο θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης εργασίας στο νοσοκομείο»! Τα πρωτοφανή αυτά γεγονότα προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Γιώργου Παπασταματάκη. Τόνισε ότι δεν μπορεί εξωθεσμικά όργανα, τα οποία ανήκουν σε οποιοδήποτε κόμμα, να μπαίνουν στον χώρο του νοσοκομείου χωρίς άδεια από τη διοίκηση. Χαρακτήρισε την πράξη απαράδεκτη και είπε ότι ο ρόλος των ελέγχων ανήκει στα θεσμικά όργανα. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου προειδοποίησε με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Για «κυνήγι μαγισσών» μίλησε χθες η απομακρυνθείσα διοικήτρια, καταδικάζοντας -με καθυστέρηση ημερών- την εισβολή των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο. Σε σχετική της ανακοίνωση, η κ. Σιουρούνη χαρακτηρίζει «φραστική ατυχία» την αναφορά της στα περί κοινού στόχου με τη Χρυσή Αυγή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ - ΕΘΝΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250