AstraZeneca: Τέλος το εμβόλιο για την Ευρώπη - Δεν ανανέωσε παραγγελίες η ΕΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 09 Μαΐου 2021 17:09

AstraZeneca: Τέλος το εμβόλιο για την Ευρώπη - Δεν ανανέωσε παραγγελίες η ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν ανανέωσε την παραγγελία εμβολίων της Astrazeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο

Αλλάζει άρδην το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρώπης και κατ' επέκταση και της Ελλάδας, καθώς η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν προχώρησε στην ανανέωση της παραγγελίας σε ό,τι αφορά στα σκευάσματα της AstraZeneca.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε σήμερα (9/5) ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε την παραγγελία της για τα εμβόλια της AstraZeneca κατά της COVID-19 για μετά τον Ιούνιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά του κορονοϊού, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Συζητήσεις για μια δόση σε όσους έχουν νοσήσει 

Η επιτροπή εμβολιασμών της Μεγάλης Βρετανίας εξέδωσε σύσταση μη χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για τον κορονοϊό σε όσους είναι κάτω των 40 ετών. Η ελληνική επιτροπή εμβολιασμών, πάντως, δεν αλλάζει την πολιτική της, όπως ανακοίνωσε η καθηγήτρια παιδιατρικής - λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Με το εμβόλιο AstraZeneca θα συνεχιστούν επομένως οι εμβολιασμοί στην χώρα μας για τα άτομα άνω των 30 ετών. Οι ειδικοί στη χώρα μας, ωστόσο, εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγείται μία δόση σε όσους έχουν νοσήσει από κορoνοϊό, όπως αποκάλυψε την περασμένη Παρασκευή το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Πηγή: ethnos.gr


Ετικέτες: