Χταπόδι έπιασε τον Σταυρό στη Μύκονο (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 14:15

Χταπόδι έπιασε τον Σταυρό στη Μύκονο (VIDEO)

Ένα απροσδόκητο γεγονός σημάδευσε την εορτή των Θεοφανείων στην Άνω Μερά Μυκόνου. Αντί των τολμηρών κολυμβητών, το Σταυρό έπιασε ένα χταπόδι! Όλα ήταν έτοιμα για την εορτή των Θεοφανείων στην Άνω Μερά Μυκόνου.

Οι ιερείς έψελναν τον απολυτίκιο των Θεοφανείων, ενόσο οι νεαροί κολυμβητές με το μαγιό τους είχαν λάβει θέσεις και προθερμαίνονταν για τη μεγάλη βουτιά.

Τη στιγμή εκείνη ο ιερέας ρίχνει στη θάλασσα τον βαρύτιμο σταυρό, δεμένο με μια γαλάζια κορδέλα, για να αγιάζει τα νερά, ψάλλοντας "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις".

Αίφνης όμως ο ιερέας διαπίστωσε ότι, κατά έναν ανεξήγητο τρόπο, ο σταυρός βάρυνε..

Το μυστήριο λύθηκε, όταν τράβηξε το σταυρό από τη θάλασσα. Τότε... εφανερώθη ένα αρκετά μεγάλο χταπόδι, το οποίο είχε σφιχταγκιαλιάσει το Σταυρό, μη θέλοντας με κανένα τρόπο να τον αποχωριστεί.

Μάλιστα, για την αποκόλληση του χταποδιού επιστρατεύτηκε ένας ρωμαλέος πιστός, ο οποίος, καταβάλλοντας φιλότιμες προσπάθειες, κατάφερε, υπό τις επευφημίες και τις παροτρύνσεις των κατοίκων της περιοχής, να αποκολλήσει το συμπαθές μαλάκιο.

Μπορεί στις βόρειες χώρες της Ευρώπης τα συμπαθή μαλάκια να δείχνουν ροπή στον τζόγο, εντοπίζοντας τους νικητές των ποδοσφαιρικών αγώνων του Mundial, αλλά στη Μεσόγειο επιλέγουν να πιάσουν τον Σταυρό.

Δυστυχώς γι' αυτά.. αν κρίνουμε από την τύχη που επιφύλαξε ο Μυκονιάτης.. εκδοροσφαγεύς στο χταπόδι που κουλουριάστηκε στο Σταυρό!

Αντί να το ρίξει στη θάλασσα, με συνοπτικές διαδικασίες το αποτελείωσε, εξασφαλίζοντας το έδεσμα της ημέρας.

Στα αξιομνημόνευτα, βεβαίως, στιγμιότυπα του βίντεο που ακολουθεί, είναι και η στιγμή που ιερείς και πιστοί, κυρίως δε θηλυκού γένους, ψάλλουν όλοι μαζί το απολυτίκιο των Θεοφανείων.

Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν στα Άνω Μερά Μυκόνου την ημέρα των Θεοφανείων, τα οποία μπορείτε να δείτε στο σπαρταριστό βίντεο που ακολουθεί.

pheme

https://youtu.be/6ctuFvfHEcM