Χαρδαλιάς: 5 νεκροί, 2 αγνοούμενοι από την φονική πλημμύρα στην Εύβοια - «Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών»

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 14:07

Χαρδαλιάς: 5 νεκροί, 2 αγνοούμενοι από την φονική πλημμύρα στην Εύβοια - «Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών»

Eurokinissi

Για πέντε νεκρούς και δύο αγνοούμενος από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια έκανε λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.Αϋριο συγκαλεί σύσκεψη η Περιφέρεια με τους αρμόδιους υπουργούς.

Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη μέρα μετά από μια δύσκολη νύχτα» και αναφέρθηκε στη μεγάλη μάχη που έδωσαν οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Όπως δε επισήμανε βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα για τα οποία χρειάζεται να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές που να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Χαρδαλιάς: Γιατί δεν λειτούργησε το 112 στην Εύβοια 

Ο υφυπουργός ρωτήθηκε γιατί δεν λειτούργησε το 112 και η απάντησή του ήταν κατηγορηματική, καθώς τόνισε πως αν λειτουργούσε, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Συμπλήρωσε πως υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν, ένα μήνυμα από το 112 θα προκαλούσε πανικό και τελικά αντίθετα -από τα προσδοκώμενα- αποτελέσματα.

Αναλυτικά τόνισε: «Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση είναι πάνω από 300. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να φύγουν. Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών».

dikaiologitika.gr


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ