Ανοίγει τα σύνορα το Ηνωμένο Βασίλειο στις 10 Ιουλίου- σήμερα η λίστα των χωρών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 11:10

Το δημοφιλές αεροδρόμιο Stansted στο Λονδίνο

Το δημοφιλές αεροδρόμιο Stansted στο Λονδίνο metro.co.uk

Ανοίγει τα σύνορα για ταξίδια το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 10 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Μεταφορών επιβεβαίωσε ότι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία θα περιληφθούν στον κατάλογο των χωρών που θεωρούνται ασφαλείς. Η πλήρης λίστα των χωρών θα ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή 3 Ιουλίου. Η επιλογή των χωρών θα καθοριστεί από αξιολογήσεις κινδύνου που διεξάγουν οι αρμόδιες Αρχές για τη δημόσια υγεία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στη λίστα αναμένεται να περιληφθούν τουλάχιστον 50 χώρες.

Για τους προορισμούς με μειωμένο κίνδυνο δεν θα χρειάζεται πλέον η απομόνωση των ταξιδιωτών για 14 ημέρες όταν επιστρέφουν.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας πρέπει να χαλαρώσουν και τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Η κυβέρνηση Τζόνσον έχει υιοθετήσει ένα «σύστημα φωτεινών σηματοδοτών» με βάση το οποίο οι αφίξεις από «πράσινες» και «πορτοκαλί» χώρες δε θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών, σε αντίθεση με τις χώρες στην «κόκκινη» κατηγορία.

«Σήμερα σηματοδοτείται το επόμενο βήμα για να ξανανοίξουμε προσεκτικά το μεγάλο μας έθνος», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, υπογραμμίζοντας ότι όλο το έθνος έχει εργαστεί σκληρά για να φτάσει σε υτό το στάδιο.

Οι αποκεντρωμένες κυβερνήσεις της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας καθορίζουν μόνες τους ζητήματα δημόσιας υγείας.

tornosnews.gr