Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιόνια το Σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 14:02

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Χιόνια το Σαββατοκύριακο

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια της χώρας προβλέπει από το Σάββατο η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.


Ειδικότερα, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

α) βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες
β) χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά και από το βράδυ της Κυριακής σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας και πρόσκαιρα και σε ημιορεινές της κεντρικής.
γ) αρχικά νότιοι άνεμοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη και τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στο βόρειο Αιγαίο και πιθανώς στο κεντρικό τα 9 μποφόρ .

Το απόγευμα της Κυριακής θα εξασθενήσουν. Στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο στα 8 μποφόρ.

Συγκεκριμένα, τα φαινόμενα θα είναι έντονα το Σάββατο από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και τη νύχτα στη νότια Πελοπόννησο, τη δυτική και νοτια Κρήτη, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στη δυτική Θεσσαλία και την Αττική.

Την Κυριακή θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα όμως ύφεση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα δυτικά και το βραδυ τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οπου και θα εξασθενήσουν τη Δευτέρα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ