Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς Ισπανία - Περιορισμός στις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με την Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020 18:19

Αναστολή όλων των πτήσεων από και προς Ισπανία - Περιορισμός στις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με την Ελλάδα

ΥΠΑ

Με την 3η κατά σειρά ΝΟΤΑΜ η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ενημερώνει ότι από σήμερα 15 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ έως τις 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 24:00 το βράδυ αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια της Ισπανίας.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που ισχύει από Ελλάδα προς και από Ισπανία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary) και οι ferry flights (επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του).

Η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι οι ενέργειες αυτές γίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ως μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον COVID-19.

 

Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,

 

Προσωρινούς περιορισμούς στις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με την Ελλάδα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο του περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ισχύει από 15.3.2020 και ώρα 15:00 έως 15.4.2020 και ώρα 15:00 για τις θαλάσσιες μεταφορές προβλέπει αναλυτικά τα εξής:

- Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των θαλασσίων συνδέσεων με την Αλβανία και την Ιταλια, περιλαμβανομένου του κατάπλου στην Ελληνική επικράτεια ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Ο προσωρινός περιορισμός της θαλάσσιας σύνδεσης δεν καταλαμβάνει φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα.

- Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια.

- Η παρούσα δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις χώρες του πρώτου άρθρου.


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250