Σβήστηκε η φωτιά στο "Κρήτη-2"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 11:38

Σβήστηκε η φωτιά στο "Κρήτη-2"

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, εξακολουθούν να παραμένουν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κρήτη-2», στο οποίο εκδηλώθηκε, τα μεσάνυχτα, πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε κάποιο από τα γκαράζ του, ενώ βρισκόταν εν πλω, 3,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της Πάτρας, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί.

Η φωτιά σβήστηκε από το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης και το Κρήτη-2 έφθασε στο λιμάνι της Πάτρας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια οχήματα και επιβάτες, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, σε κάποια από τα γκαράζ του πλοίου εξακολουθούν να βρίσκονται κάποια φορτηγά, ενώ οι 16 πυροσβέστες που βρίσκονται στο "Κρήτη-2" δεν μπορούν να προσεγγίσουν ακόμα το σημείο στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, καθώς υπάρχουν καπνοί και νερά από το σύστημα πυρόσβεσης.

Το πλοίο στο οποίο επέβαιναν 113 επιβάτες, 87 άτομα πλήρωμα, 18 ΙΧ και 92 φορτηγά, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βενετία- Ηγουμενίτσα- Πάτρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

πηγή: www.real.gr