Κως: Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με βάρκα που μετέφερε μετανάστες! Αγνοούνται ένα αγόρι τριών ετών και ένας άνδρας

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 09:53

Κως: Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με βάρκα που μετέφερε μετανάστες! Αγνοούνται ένα αγόρι τριών ετών και ένας άνδρας

Αγωνία για την τύχη ενός τρίχρονου παιδιού και ενός άνδρα ανοιχτά της Κω. Εντοπίστηκε ένας από τους αγνοούμενους. Σκάφος του Λιμενικού συγκρούστηκε με βάρκα και οι επιβάτες της βρέθηκαν στη θάλασσα. Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και μια έγκυος γυναίκα. Πως έγινε η σύγκρουση.

Θρίλερ σε πλήρη εξέλιξη ανοιχτά της Κω μετά τη σύγκρουση ενός σκάφους του Λιμενικού με βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες. Ένα αγοράκι τριών ετών και ένας άνδρας 26 ετών εξακολουθούν να αγνοούνται, καθώς από τις έρευνες εντοπίστηκε σώος ο 28χρονος που αναζητούνταν.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης (23.10.2019), όταν το σκάφος του Λιμενικού που έκανε την προγραμματισμένη περιπολία του στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κω, συγκρούστηκε με τη βάρκα.

Η λέμβος, που μετέφερε 34 μετανάστες και πρόσφυγες, δεν έφερε φώτα ναυσιπλοΐας. Εξαιτίας της σύγκρουσης, η βάρκα αναποδογύρισε με αποτέλεσμα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να βρεθούν στη θάλασσα.

Ένα αγοράκι τριών ετών και δυο άνδρες ηλικίας 26 και 28 ετών δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν. Αμέσως σήμανε συναγερμός και μερικές ώρες μετά το ατύχημα, πλωτό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε σώο τον 28χρονο που αγνοούνταν.

Από τους 31 ανθρώπους που περισυνελλέγησαν (αρχικά) μετά τη σύγκρουση από σκάφος της Frontex που βρισκόταν την ίδια ώρα στην περιοχή, οι έξι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο του νησιού. Εκεί μεταφέρθηκε και ο 28χρονος όταν περισυνελέγη από πλωτό του λιμενικού λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, δυο από τους τραυματίες είναι σοβαρά. Ανάμεσα στους έξι που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είναι και μια έγκυος γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους. Οι άλλοι τρεις είναι σε κατάσταση σοκ.

Ακούστε τι δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λιμενικού

https://www.youtube.com/watch?v=YzxN4F49h3o

Άμεσα στην περιοχή κλήθηκαν τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ελικόπτερο Super Puma και δυο σκάφη της Frontex.

Οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ στο σημείο βρίσκεται επίσης κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Πηγή: newsit.gr 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250