Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα πλήρωνε τη φοροδιαφυγή στην Υδρα !

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 08:33

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος θα πλήρωνε τη φοροδιαφυγή στην Υδρα !

Τον... λογαριασμό για τον διεθνή διασυρμό της χώρας, μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν τους ελέγχους της Οικονομικής Αστυνομίας στην Υδρα, παραλίγο να πληρώσει ο διοικητής του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Με εντολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά διατάχθηκε η μετάθεση του διοικητή Γιώργου Ζώτα και χρειάστηκε να παρέμβει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας για να μην υλοποιηθεί.

Ο αστυνομικός συγκέντρωσε τα πυρά πολλών Υδραίων επειδή δεν «προστάτευσε» τη συμπολίτισσά τους, όταν άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας τη συνέλαβαν γιατί είχε «ξεχάσει» να κόψει σημαντικό αριθμό αποδείξεων στην ταβέρνα της. Η σύλληψη εκείνης και του γιου της άλλωστε αποτέλεσε την αφορμή των επεισοδίων. Παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός σε δύο μήνες συνταξιοδοτείται καθώς συμπληρώνει 35 χρόνια υπηρεσίας, ορισμένοι υπάκουσαν στο αίτημα να μετατεθεί.
Ετσι, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη μετακίνησή του στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά με επείγον σήμα το πρωί του Σαββάτου. Το χαρτί της υποχρεωτικής μετάθεσης που του επιδόθηκε ανέφερε ως αιτιολογία «υπηρεσιακούς λόγους», χωρίς να δίνονται περαιτέρω εξηγήσεις. Ποιοι ήταν οι υπηρεσιακοί λόγοι που επέβαλλαν τη μετάθεση ενός αξιωματικού, όταν μάλιστα πρόσφατα έγιναν κρίσεις και τοποθετήσεις αξιωματικών και δεν κρίθηκε απαραίτητη η μετακίνησή του... Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχαν φτάσει αντιδράσεις από φορείς του νησιού, οι οποίοι πίεζαν για την αντικατάσταση του διοικητή υποστηρίζοντας ότι είχε χάσει και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Οταν συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι του καταστήματος, κάτοικοι του νησιού είχαν επιτεθεί στο Αστυνομικό Τμήμα και είχαν κόψει το νερό και το ρεύμα, ενώ χρειάστηκε να μεταβεί στο νησί διμοιρία των ΜΑΤ για να αποκατασταθεί η τάξη.
Οι συσχετισμοί με τα πρόσφατα επεισόδια ήταν αδύνατον να αποφευχθούν καθώς ο κ. Ζώτας συνέδραμε στον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στην ταβέρνα. Επίσης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχαν αρχίσει να φτάνουν οι πρώτες αντιδράσεις από διεθνή μέσα που συνδύαζαν τη μετάθεση με τον έλεγχο και τη σύλληψη των ιδιοκτητών της ταβέρνας.
Ετσι ακολούθησε παρέμβαση του Νίκου Δένδια, που ανακάλεσε τη μετάθεση. Σύμφωνα μάλιστα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την πρωτοβουλία ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσουν σε αυτή την άστοχη επιλογή.

TA NEA




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250