Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη (video)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 12:39

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη (video)

Κατάφεραν να απεγκλωβίσουν όσους ήταν μέσα- Κομμάτια του κτιρίου πέφτουν στον δρόμο- Η γύρω περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο- Δίπλα ακριβώς υπάρχει βενζινάδικο Σύμφωνα με πληροφορίες οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον κόσμο που ήταν μέσα και ερευνούν τους ορόφους για τυχόν νεκρούς ή τραυματίες αν και οι αρχές κανούν λόγο πως κανείς δεν έπαθε τίποτα.

Το 42 ορόφων κτίριο με την ονομασία POLAT Towers τυλίχθηκε στις φλόγες στις 10 το πρωί.

Από την ώρα εκείνη οι πυροσβέστες ξεκίνησαν μια γιγαντιαία επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς αλλά και της εκκένωσης του κτιρίου.

Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρις στιγμής δεν υπάρχουν θύματα όμως στο έργο της κατάσβεσης λόγω του ύψους του κτιρίου , η πυροσβεστική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

O ουρανοξύστης βρίσκεται στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και στην περιοχή υπάρχουν και πρατήρια καυσίμων αλλά και άλλοι ουρανοξύστες.

Εξωτερικά μέρη του κτιρίου έχουν ήδη καταρρεύσει ενώ εκφράζονται φόβοι ότι το κτίριο υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει. Μετά από αρκετή ώρα οι πυροσβέστες με την χρήση αεροπλάνων και ελικοπτέρων κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Κανείς δεν γνωρίζει πως ξεκίνησε η φωτιά.

Πηγή: newsit.gr

https://www.youtube.com/watch?v=sUBoKOZC9M8