Ιλιγγος: Διασχίζοντας τη γέφυρα με το γυάλινο δάπεδο -Κρέμεται 100 μέτρα πάνω από το γκρεμό [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 11:08

Ιλιγγος: Διασχίζοντας τη γέφυρα με το γυάλινο δάπεδο -Κρέμεται 100 μέτρα πάνω από το γκρεμό [εικόνες]

Μια ομάδα γενναίων τουριστών έπαθαν κυριολεκτικά ίλιγγο, αφού είχαν την τιμή να είναι οι πρώτοι επισκέπτες που διέσχισαν την γυάλινη κρεμαστή γέφυρα στην Κίνα.

 

Η θεαματική αυτή δομή, η πρώτη του είδους της στον κόσμο, βρίσκεται στην επαρχία Χουνάν και στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο διαδίκτυο φαίνονται οι τρομοκρατημένοι επισκέπτες να κοιτούν με δέος τον see-through διάδρομο και να κρατιούνται από την κουπαστή.

Στο παρελθόν, η γέφυρα ήταν μία ξύλινη αερογέφυρα που συνέδεε τις δύο κορυφές του πέτρινου βουνού του Βούδα στο Γεωπάρκο Σινιουζχάι, αλλά τώρα είναι μια γυάλινη γέφυρα 300 μέτρων με θέα στο κενό.

Τουλάχιστον 11 μηχανικοί έχουν εργαστεί στη γέφυρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και αντικατέστησαν όλες τις ξύλινες σανίδες με υαλοπίνακες, μεταμορφώνοντας τη γέφυρα στην πρώτη διάφανη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρκετοί επισκέπτες ήταν τόσο τρομοκρατημένοι που δεν μπορούσαν να κουνηθούν και κρατιόντουσαν μεταξύ τους και από τα κάγκελα για να τη διασχίσου, προσπαθώντας να μην κοιτάζουν κάτω.

 

iefimerida.gr