Σίκινος: Αποχαιρετούν τους επισκέπτες πέφτοντας στο λιμάνι

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015 20:14

Σίκινος: Αποχαιρετούν τους επισκέπτες πέφτοντας στο λιμάνι

Γνωστή ως «η μικρή κυρία των Κυκλάδων», ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, με μόλις 8,5 χλμ. οδικού δικτύου και 250 περίπου κατοίκους, η Σίκινος παραμένει ένα αυθεντικό νησί της άγονης γραμμής, ιδανικό για ήσυχες και low budget διακοπέςΟι άνθρωποι της Σικίνου σκληραγωγημένοι από τις δυσκολίες της ζωής, αλλά πάντα γνήσιοι και χαμογελαστοί, χαίρονται όταν μοιράζονται τα συναισθήματα τους και τη φιλοξενία τους.

 
 
Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου και οι καλοκαιρινές διακοπές για πολλούς φτάνουν στο τέλος τους. Η επαρχία και κυρίως τα νησιά μας, γι άλλη μία φορά γέμισαν από κόσμο και πολλοί είχαν την ευκαιρία να ξαναδούν φίλους και συγγενείς.
 
Στην όμορφη Σίκινο, ο αποχαιρετισμός των επισκεπτών έχει μία ιδιαιτερότητα, αφού κατά τον απόπλου του πλοίου, κάτοικοι του νησιού πέφτουν από την προβλήτα βουτώντας στα απόνερα του ''Αδαμάντιος Κοραής'' όταν οι κάβοι λυθούν και το πλοίο αποπλεύσει. Αποχαιρετώντας έτσι με έναν ιδιαίτερο τρόπο φίλους και συγγενείς που έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο. Έθιμο που αξίζει να ζήσει και να το νοιώσει κανείς από κοντά.
 
Κάπως έτσι έγινε και σήμερα στο λιμάνι της Αλοπρόνοιας από επισκέπτες και κατοίκους του νησιού.
 
https://www.youtube.com/watch?v=uMZVLcsesF8

cyclades24.gr



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250