Μειώσεις φόρων και πάγωμα στις μειώσεις μισθών-συντάξεων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 07:58

Μειώσεις φόρων και πάγωμα στις μειώσεις μισθών-συντάξεων

Οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης φαίνεται πως θα είναι προς την κατεύθυνση της αποσυμπίεσης της κοινωνίας από τη φορολαίλαπα των τελευταίων δύο ετών. Μια σειρά φόρων, κυρίως σε επιχειρήσεις και τουρισμό αναμένεται να μειωθούν, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και πάγωμα νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις.

Αυτά βέβαια με βάση το αισιόδοξο σενάριο που προβλέπει ότι οι εταίροι θα δεχθούν επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος προσαρμογής που θα δώσει την ευκαιρία για αναστολή ή και κατάργηση κάποιων μέτρων του Μνημονίου.

Με βάση το πρόγραμμα και των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού αναμένεται να υπάρξει μείωση στη φορολογία των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων από το 20% στο 15%, ενώ με στόχο να μη χαθεί η τουριστική περίοδος αναμένεται άμεσα να ανακοινωθεί και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% ή ακόμη και στο 9%, ώστε να τονοθεί η κίνηση και η ανταγωνιστικότητα.

Παράλληλα για να υπάρξει μια ηρεμία στην κοινωνία αναμένεται να ανακοινωθεί πως δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο τομέα που θα διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για την προστασία των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

newsit




00 inkefalonia general ad 300X250