Στα χέρια της αστυνομίας μέλη μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών - Έγιναν 11 συλλήψεις!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 21:23

Στα χέρια της αστυνομίας μέλη μεγάλου κυκλώματος ναρκωτικών - Έγιναν 11 συλλήψεις!

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ενώ κατηγορούνται και για παράβαση του νόμου περί όπλων.


Προηγήθηκε πολύμηνη αστυνομική έρευνα σε συνεργασία με το κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τελικά χθες συνελήφθησαν στην Λάρισα 11 άτομα (7 Έλληνες και 4 αλλοδαποί) ηλικίας από 25 έως 39 αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα τέσσερα άτομα που συμμετέχουν στην οργάνωση είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές της χώρας και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο αρχηγός της οργάνωσης,
ενώ αναζητείται ένας ακόμη αλλοδαπός.
Συνολικά στην υπόθεση, εμπλέκονται τουλάχιστον 18 άτομα, καθώς και ένα ακόμα που πέθανε πρόσφατα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα διακινήθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αθήνα στη Λάρισα, για λογαριασμό της οργάνωσης καθώς και ποσότητα ηρωίνης βάρους τουλάχιστον 10 κιλών!

Ακόμη, τα μέλη της οργάνωσης μετά από σχετική συνεννόηση, προωθούσαν ποσότητες ναρκωτικών σε φυλακές τα οποία παραλάμβαναν έγκλειστοι συνεργοί τους.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης αστυνομικής έρευνας κατά το χρονικό διάστημα από 3-1-2012 έως και την 9-4-2012, είχαν συλληφθεί σταδιακά έξι από τα μέλη της οργάνωσης, τα οποίοι πλέον είναι κρατούμενοι διαφόρων σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα, από 3-1-2012 έως και 9-4-2012, είχαν επιπλέον κατασχεθεί:
- Ποσότητα ηρωίνης, βάρους 152,2 γραμ.
- Ποσότητα χασίς, βάρους 3 κιλών
- Χρηματικό ποσό 10.185 ευρώ
- Μία αμυντική χειροβομβίδα
- 3 ζυγαριές ακριβείας

Όπως ανέφερε, ο διοικητής του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων αλλά και των αναζητούμενων κατηγορουμένων και σε άλλες σοβαρές εγκληματικές πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των μελών της οργάνωσης αφορά κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα και κατά περίπτωση, οι συλληφθέντες και οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ναρκωτικών, παράβαση νόμων περί όπλων,
ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.




00 inkefalonia general ad 300X250