Δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό των 6,1 βαθμών στη βόρεια Καλιφόρνια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 18:44

Δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό των 6,1 βαθμών στη βόρεια Καλιφόρνια

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,1 βαθμών, σημειώθηκε στη βόρεια Καλιφόρνια. Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Νάπα. Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωολογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:20 τοπική ώρα (νωρίς το απόγευμα ώρα Ελλάδας) βορειοδυτικά της πόλης Αμέρικαν Κάνιον. Το εστιακό βάθος ήταν 10,8 χλμ.

Δύο άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά στην Νάπα, την οινοπαραγωγό περιοχή της βόρειας Καλιφόρνιας, ενώ δεκάδες άλλα φέρουν μικρότερα τραύματα, ανακοινώθηκε από τις δημοτικές αρχές της πόλης.

Νοσοκομείο στη βόρεια Καλιφόρνια ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 70 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Τέσσερα προκατασκευασμένα σπίτια καταστράφηκαν και δύο εξακολουθούν να καίγονται στο βόρειο τμήμα της πόλης, αναφέρει ανακοίνωση των δημοτικών αρχών της πόλης Νάπα.

Οι αρχές της πόλης έκαναν γνωστό πως έχουν καταγραφεί 50 διαρροές στο δίκτυο του φυσικού αερίου, 30 διαρροές στο δίκτυο υδροδότησης και ζημιές σε ιστορικά κτίρια, όπως το κτίριο των δικαστηρίων και η βιβλιοθήκη της Νάπα, καθώς και σε ιδιοκτησίες.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, δήλωσε ο Μπάρι Μάρτιν υπεύθυνος ενημέρωσης του δήμου της Νάπα, προσθέτοντας ότι δεν έχει λεπτομέρειες για τα τραύματα των δύο που τραυματίσθηκαν σοβαρά από το σεισμό.
Επίσης, υπάρχουν αναφορές για διακοπές ρεύματος στο βόρειο τμήμα του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, όπου ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, αλλά όχι για ζημιές σε γέφυρες.

Ο σεισμός είναι ο ισχυρότερος των τελευταίων 25 ετών στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

Πηγή: in.gr