Ισόβια και 25 χρόνια στον δράστη της κακοποίησης της Μυρτούς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 23:23

Η παραλία της Χρυσής Ακτής όπου δέχτηκε την επίθεση το κορίτσι (φωτό ΑΠΕ)

Η παραλία της Χρυσής Ακτής όπου δέχτηκε την επίθεση το κορίτσι (φωτό ΑΠΕ)

Συνολική ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 χρόνων επέβαλε το δικαστήριο στον 23χρονο πακιστανό Αχμέτ Βακά που ομολόγησε τον βάναυσο ξυλοδαρμό της 16χρονης Μυρτούς, το καλοκαίρι το 2012 στην Πάρο. Παράλληλα του επιβλήθηκε ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Αναλυτικά οι ποινές που του επιβλήθηκαν από το δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα, είναι: Ισόβια κάθειρξη για την ληστεία, ποινή κάθειρξης 18 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, ποινή κάθειρξης 18 ετών για τον βιασμό και τρεις μήνες φυλάκιση για παράνομη εργασία.

Η δίκη της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στο Μεικτό Ορκωτό δικαστήριο της Σύρου.

Με την έναρξη της διαδικασίας η μητέρα της Μυρτούς επιχείρησε να προσεγγίσει τον 23χρονο κατηγορούμενο, αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικούς.

Στην απολογία του ο 23χρονος ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος. «Δέχομαι όλες τις κατηγορίες. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια της για ό,τι έχω κάνει» είπε.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της μητέρας της, η οποία τη βρήκε ετοιμοθάνατη στην παραλία της Χρυσής Ακτής.

«Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή.

» Στο νοσοκομείο μού είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο. Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξέβραζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου. Εννέα φιάλες αίμα της χορήγησαν στο νοσοκομείο» κατέθεσε η μητέρα του κοριτσιού.

Και συνέχισε: «Δεν την χτύπησε απλώς. Ήθελε να την σκοτώσει. Είμαι σίγουρη γι' αυτό». Επίσης, είπε ότι ο δράστης παρακολουθούσε το κορίτσι.

Αναφερόμενη στην κατάσταση της Μυρτούς τόνισε: «Η Μυρτώ δεν είναι πολύ καλά. Περιμέναμε περισσότερα πράγματα από τη θεραπεία στο εξωτερικό, αλλά δεν έγιναν. Το παιδί μου δεν θα ξαναγίνει ποτέ όπως ήταν. Γι' αυτό ζητώ την καταδίκη του, όχι για μένα αλλά για να δικαιωθεί το παιδί μου».

Η 16χρονη Μυρτώ, αφού πέρασε επτά μήνες σε κέντρο αποκατάστασης των ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεχίζει τον αγώνα της σε ειδικό κέντρο στη Λάρισα.

Πηγή: in.gr




00 inkefalonia general ad 300X250