Νέο ''κανόνι'' στην αγορά – Λουκέτο στον όμιλο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Κατσέλης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 13:44

Νέο ''κανόνι'' στην αγορά – Λουκέτο στον όμιλο αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής Κατσέλης

Βγήκε η δικαστική απόφαση πτώχευσης για την εταιρεία Nutriart- Κατσέλης και πλεόν έπεσαν και τυπικά οι τίτλοι τέλους για τον όμιλο, αλλά και για τους περίπου 480 εργαζομένους που χάνουν τη δουλειά τους.

Η οικονομική κρίση και η διακοπή χρηματοδότησης από τις τράπεζες είναι οι κυριότερες αιτίες για το λουκέτο στην εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο. 

Τα εκρηκτικά προβλήματα είχαν φανεί εδώ και καιρό με συρρίκνωση της παραγωγής, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη -ουσιαστικά- ανεφοδιασμού των καταστημάτων με προιόντα της εταιρείας

Την αίτηση πτώχευσης είχε καταθέσει η εταιρεία τον Ιούνιο και όπως δημοσιεύεται, η απόφαση βγήκε με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς την δρομολόγησαν οι βασικοί μεγαλομέτοχοι που δεν προτίμησαν την εκκαθάριση σε λειτουργία.

Απόλυτα ενδεικτικός της κακής οικονομικής κατάστασης της εταιρείας, που πριν μερικά χρόνια είχε ηγετικό ρόλο στον κλάδο των τροφίμων, είναι ο κύκλος εργασιών της.

- Το 2010 ήταν 79,25 εκατομμύρια ευρώ

- Το 2011 έπεσε στα 38,32 εκατομμύρια ευρώ

- Το 2012 έπεσε σχεδόν 50% με μόλις 20,23 εκατομμύρια ευρώ

Καθρέπτης αδιάψευστος της κάκιστης οικονομικής κατάστασης της εταιρείας είναι το μέσο μηνιαίο λειτουργικό της έλλειμμα που έφτανε τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ

iefimerida