“Εγκληματική οργάνωση” - Φωτιά το πόρισμα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο – Μίζες 47 εκατομμυρίων ευρώ!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012 11:56

“Εγκληματική οργάνωση” - Φωτιά το πόρισμα για τον Άκη Τσοχατζόπουλο – Μίζες 47 εκατομμυρίων ευρώ!

206 σελίδες που καίνε, ένα πόρισμα φωτιά για τον πρώην υπουργό και άλλα τουλάχιστον 4 πρόσωπα.

Χορός εκατομμυρίων σε ελβετικά φράγκα, αμερικανικά δολάρια και ευρώ γύρω από μεγάλες παραγγελίες των Ενόπλων Δυνάμεων που μέσω εταιρειών "ξεπλένονταν" και γίνονταν ακίνητα στην Ελλάδα περιγράφεται στο πόρισμα της Δικαιοσύνης.

Η πρώτη προφυλάκιση

Ήδη ο πρώτος από τους συγκατηγορούμενους του πρώην υπουργού, ο άνθρωπος που είναι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας στην οποία ανατέθηκε η επισκευή του ακινήτου στη Διον. Αρεοπαγίτου και επίσης πούλησε διαμέρισμα επί της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού, κρίθηκε προφυλακιστέος. Πρόκειται για τον Αστέριο Οικονομίδη, ο οποίος φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι στην πορεία της έρευνας θα αποδειχθεί η αθωότητά του.

Τα αντιαεροπορικά και τα υποβρύχια μεταφράστηκαν σε... μίζες

Τα ποσά ζαλίζουν. Εκτός απ' τα ποσά υπάρχουν όμως και... διαβολικές συμπτώσεις. Καθώς μετά από μια μεγάλη αγορά για τις Ένοπλες Δυνάμεις εμφανίζονται και μεγάλες αγορές γης και ακινήτων.

Οι εισαγγελείς συνδέουν τα οπλικά συστήματα με έσοδα που απέκρυψε ο πρώην υπουργός. Αναφέρουν πως ο πρώην υπουργός από τον Μάιο του 1998 ως τις 7/6/2001 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ. Τα χρήματα αυτά είναι προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1.

Τέσσερα χρόνια μετά, άλλη μια μεγάλη αγορά, άλλη μια κατηγορία.

Στις 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρείας η γερμανική εταιρεία FERROSTAAL.

Στην πορεία των χρημάτων από τα χέρια εκείνων που τα έδιναν ως προμήθεια μέχρι την Ελλάδα ένα πρόσωπο κλειδί υπάρχει σύμφωνα με την έρευνα της δικαιοσύνης. Δεν είναι άλλος από τον πρώτο εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, τον Νικόλαο Ζήγρα που σύμφωνα με το πόρισμα αποτυελεί το "δεξί χέρι¨του πρώην υπουργού για τον οποίο αναφέρεται πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πραγματικός ιδιοκτήτης των τριών εξωχώριων εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση με αγοραπωλησίες ακινήτων αλλά και ως αποδέκτες χρημάτων ή αποστολείς εμβασμάτων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα πάντα με το εισαγγελικό πόρισμα, ο Ζήγρας θεωρείται διαχειριστής των χρημάτων του πρώην υπουργού από το 1997. Μάλιστα, δια εγγράφων από την άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία, προκύπτει ότι ο Ζήγρας προέβαινε από το 1997 σε καταθέσεις χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς της μετέπειτα συζύγου του πρώην υπουργού.

Στο πόρισμα μάλιστα τονίζεται ότι τα συμπεράσματα των Εισαγγελέων ισχύουν και για την κόρη του πρώην υπουργού «της οποίας η συμμετοχή στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Πηγή: newsit.gr