Νεκρός ο Μιχάλης Ασλάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013 15:58

Νεκρός ο Μιχάλης Ασλάνης

Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο της μόδας η είδηση του θανάτου του γνωστού σχεδιαστή Μιχάλη Ασλάνη, ο οποίος το μεσημέρι της Τετάρτης εντοπίστηκε νεκρός στο διαμέρισμά του επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι.

Η τραγική υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται το πρωί, οπότε και τον αναζήτησαν φίλοι και συνεργάτες του. Τελικά ο γνωστός μόδιστρος εντοπίστηκε νεκρός στην κρεβατοκάμαρά του. Δίπλα του βρέθηκαν συσκευασίες χαπιών και τέσσερα σημειώματα, εκ των οποίων τα δύο γραμμένα στα γαλλικά, στα οποίο-σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr- ανέφερε για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

(Aστυνομικοί στο διαμέρισμά του επί της οδού Σκουφά)
(Η είσοδος του διαμερίσματος-ατελιέ στο Κολωνάκι)


Τον κατέστρεψαν οικονομικά δύο γυναίκες

Τον δικό του αγώνα ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια του οικονομικά έδινε τον τελευταίο καιρό ο Μιχάλης Ασλάνης.

Ο διάσημος σχεδιαστής, όπως ανέφερε η εφημερίδα Espresso, είχε πέσει θύμα πλεκτάνης από δύο γυναίκες που είχε στη δούλεψή του, η μία εκ των οποίων ήταν υπεύθυνη για τις υποχρεώσεις του σπιτιού του.

Ο σχεδιαστής μόδας επέστρεψε στο Κολωνάκι ύστερα από οκτώ μήνες, καθώς αναγκάστηκε να κλείσει το ατελιέ του στην Πλάκα. Ο Μιχάλης Ασλάνης είχε εξηγήσει τότε ότι οι δύο γυναίκες που διαχειρίζονταν τα οικονομικά του, όχι μόνο τον κατέστρεψαν, αλλά έχουν εξαφανιστεί, χωρίς να αφήσουν ίχνη πίσω τους.

Η μία κοπέλα, με καταγωγή από την Αλβανία, είχε πολύ στενή σχέση μαζί του. Ήταν εκείνος που τη βοήθησε να σπουδάσει, ενώ μετά το τέλος των σπουδών της στη Λογιστική, την προσέλαβε στην επιχείρησή του.

«Τους έδινα χρήματα για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις που είχα στο ΙΚΑ, στην Εφορία και στις διάφορες τράπεζες. Εκείνες όμως ούτε τακτοποιούσαν τις εκκρεμότητες, ούτε έκαναν αποδόσεις ΦΠΑ. Κρατούσαν τα χρήματα για τον εαυτό τους, με αποτέλεσμα να μαζεύονται χρωστούμενα, τα οποία εγώ όμως δε γνώριζα. Κάποια στιγμή ήρθε ένας φίλος μου, ο Γιώργος που είναι λογιστής και με ταρακούνησε. Αν το είχε κάνει πιο νωρίς, ίσως είχε μπορέσει να σωθώ», είχε δήλωσε ο ίδιος, περιγράφοντας την κατάστασή του.

Οι δύο γυναίκες είχαν ενοικιάσει διαμέρισμα και πουλούσαν ρούχα του, που έκλεβαν από το ατελιέ του, σε τιμές χονδρικής, πίσω από την πλάτη του Μιχάλη Ασλάνη.

«Αν και έφυγαν μόνες τους, τώρα λαμβάνω και περίεργα τηλεφωνήματα από δικηγόρους τους, επειδή ζητούν αποζημίωση και από πάνω», εξήγησε ο γνωστός σχεδιαστής.

Η τελευταία του τηλεοπτική συνέντευξη στο Makedonia TV:
https://youtu.be/qs7uqfohrdk

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ασλάνης


Ο Μιχάλης Ασλάνης γεννήθηκε στη Χαλκίδα.

Προέρχεται από την ταλαντούχα γενιά της σχολής ΒΑΚΑΛΟ, όπου σπούδασε διακόσμηση, γραφικές τέχνες, ιστορία τέχνης. Συγχρόνως το 1974 με τις σπουδές του ξεκίνησε την καριέρα του.


Οι δημιουργίες του φιλοξενούνταν σε όλα σχεδόν τα εξώφυλλα των τότε ελληνικών περιοδικών και κέρδισαν τις καλύτερες κριτικές χάρη στις πετυχημένες και πολύ έθνικ επιρροές του.

Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε επιδείξεις μαζί με σημαντικούς ξένους σχεδιαστές στο Παρίσι, στο Μονακό, στην Μόσχα, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στην Ρώμη, στο Μπάρι και στον Καναδά.

Έχει σχεδιάσει τα ρούχα για τους υπαλλήλους του Αττικό Μετρό και του αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο Μιχάλης Ασλάνης είχε συνεργαστεί επίσης με μεγάλες εξαγωγικές μονάδες που πωλούν στην ελληνική και ξένη αγορά είδη σπιτιού, αξεσουάρ μπάνιου, ομπρέλες, εσώρουχα, αντρικά και παιδικά ρούχα με την υπογραφή του.

Δημιουργίες του είχαν παρουσιαστεί με κολακευτικά σχόλια σε πολλά ξένα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια.

Στον χώρο της ελληνικής showbiz υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός, αφού είχε αναδείξει και βοηθήσει τα πιο γνωστά top models.