Σύλληψη πασίγνωστου εφοπλιστή για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 11:36

Σύλληψη πασίγνωστου εφοπλιστή για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών κρατείται τις τελευταίες ώρες ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB, της οποίας ήταν πρόεδρος. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν σε υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ένταλμα εκδόθηκε επίσης και για τον πρώην συνεργάτη του, Αναστάσιο Πάλλη. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ (κατέληξαν μέσω τράπεζας του Λιχτενστάιν σε πρώην συνεργάτες του), οι Αρχές στράφηκαν κατά του Ρέστη, βασικού μετόχου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», παρότι από τον Σεπτέμβριο η Τράπεζα είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας το πάγωμα της περιουσίας των εταιρειών ΑΑΜ και Euro Invest Enterprizes (εκπροσωπούνταν από τον Πάλλη).

Μάλιστα, η προσωρινή διαταγή για τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκε στις 28 Σεπτεμβρίου, αλλά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απέρριψε. Στο μεσοδιάστημα και συγκεκριμένα στις 28 Νοεμβρίου 2012 η Επιτροπή Δεοντολογίας της Τράπεζας, στην οποία προΐστατο εκπρόσωπος του Δημοσίου, έθεσε σε αργία τον υπάλληλο που εκταμίευσε το συγκεκριμένο δάνειο.

Να σημειωθεί ότι ανοιχτή παραμένει η υπόθεση της FBB σχετικά με τα επισφαλή δάνεια ύψους 500 εκατ. ευρώ, την οποία διερευνά ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αντιεισαγγελέας Π. Νικολούδης.

zougla.gr