Το σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας του συντάγματος

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 10:11

Το σημείωμα που άφησε ο αυτόχειρας του συντάγματος

Tο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε το πρωί στην πλατεία Συντάγματος, δημοσιέυει σήμερα το enikos.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείωμα στο οποίο ο 77χρονος εξηγεί τους λόγους που έφτασε στο απονενοημένο διάβημα, βρέθηκε στο σπίτι του αυτόχειρα από μέλος της οικογένειάς του.

Διαβάστε τι γράφει το σημείωμα που άφησε ο 77χρονος λίγο πριν αυτοπυροβοληθεί

"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα για αυτή.

Επειδή έχω μία ηλικία που δε μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δε βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους Εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι. (πιάτσα Πορέτο του Μιλάνο)"

Ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός στις 9 χθες το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος έβγαλε πιστολί, στα σκαλάκια που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της πλατείας, και αυτοπυροβολήθηκε.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο άνδρας πριν αυτοκτονήσει, είπε "Δε θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου".

Πηγή: enikos.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ