Η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου - Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 09:44

Η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου - Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον κόσμο

Ενα μαγευτικό θέαμα απόλαυσαν χθες σε όλο τον κόσμο. Η Σελήνη βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη καθ' όλη τη διάρκεια του 2013, στο λεγόμενο περίγειό της. Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από διάφορες περιοχές του κόσμου!

Το σούπερ-φεγγάρι θα απέχει 356.991 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας, ενώ η μέση απόσταση Γης-Σελήνης, που μεταβάλλεται μέσα στο έτος, είναι περίπου 382.900 χιλιόμετρα. Η φετινή σούπερ-πανσέληνος έρχεται δύο μόλις μέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου, με το οποίο εγκαινιάστηκε και επίσημα το καλοκαίρι.

Πάντως η περσινή σούπερ- πανσέληνος, στις 6 Μαΐου 2012, ήταν πιο θεαματική, καθώς η Σελήνη είχε πλησιάσει ακόμα περισσότερο, στα 353.500 χιλιόμετρα από τη Γη. Η επόμενη φορά που η πανσέληνος θα φτάσει σε παρόμοιο μέγεθος, θα είναι στις 10 Αυγούστου 2014, όταν η απόσταση Γης-Σελήνης θα είναι 353.800 χιλιόμετρα.

Αν και σύμφωνα με διάφορες λαϊκές παραδόσεις ή με πιο πρόσφατες διαδόσεις η σούπερ-πανσέληνος φέρνει φυσικές καταστροφές (βύθιση Τιτανικού, σεισμός- τσουνάμι Ιαπωνίας 2011 κ.α.) ή τρελαίνει μερικούς ανθρώπους, οι επιστήμονες δεν θεωρούν ότι αυτά τα πράγματα έχουν βάση. Όπως τονίζουν, η πρόσθετη βαρυτική επίδραση που ασκεί το πλησίασμα της Σελήνης στη Γη κατά μερικές δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, δεν είναι αρκετή για να κινητοποιήσει ισχυρές τεκτονικές και άλλες γεωφυσικές δυνάμεις στον πλανήτη μας.

Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές!

Ιερουσαλήμ
Ιερουσαλήμ

 

Καζακστάν
Καζακστάν

 

Καλιφόρνια
Καλιφόρνια

 

Σιγκαπούρη
Σιγκαπούρη

 

Αυστρία
Αυστρία

 

Ρωσία



00 inkefalonia general ad 300X250