Γιώργος Τσίπρας: Aν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 13:57

Γιώργος Τσίπρας: Aν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο

Θέμα ηγεσίας ακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές έθεσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι το κόμμα πρέπει να πάει στην εκλογική αναμέτρηση με τον Στέφανο Κασσλεάκη, «αλλά, αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στα Παραπολιτικά και ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει με συλλογική ηγεσία στις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Οχι, θα πρέπει να υπάρξει ένας, πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις ευρωεκλογές, αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις ευρωεκλογές». 

Οσον αφορά τη σημερινή Πολιτική Γραμματεία τόνισε: «Ελπίζω ότι σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή είναι η διάθεση όλων στην Π.Γ. Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι». 

«Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς εγώ αποφασίζω, όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς, ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις ευρωεκλογές», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός». 

Τέλος, κληθείς να πάρει θέση για το αν πρέπει να γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε: «Θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας». 

Σήμερα η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία

Οπως έγραφε σήμερα η «Κ», σε δύσκολη θέση, χωρίς ερείσματα μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο με το οποίο καλούσε τα μέλη του iSyriza να τοποθετηθούν σε θέματα που αφορούσαν το όνομα και την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος.

Επέλεξε, πυροδοτώντας νέα ένταση, να μη μετάσχει στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και, μέσω επιστολής, κατηγόρησε τα μέλη που ζήτησαν τη σύγκλησή της πως τροφοδοτούν με σενάρια συνωμοσιολογίας το κόμμα. Tα μέλη του οργάνου «σήκωσαν το γάντι» και απάντησαν ότι «οι χίμαιρες και τα σενάρια συνωμοσιολογίας δεν πρέπει και ούτε αφορούν κανένα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τελικά, η συνεδρίαση θα συνεχιστεί σήμερα το απόγευμα, επιδιώκοντας την παρουσία του προέδρου. 




00 inkefalonia general ad 300X250